طرز تهیه آش اماج، آش سنتی ایرانی +فیلم
طرز تهیه آش اماج، آش سنتی ایرانی +فیلم

آش اماج یگی از آش‌هایی است که در سراسر ایران پخته می‌شود و به نوعی از غذا‌های سنتی مردم ایران به شمار می‌رود.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، آش اوماج یکی از انواع آش‌های سنتی ایرانی است که برای درمان سرماخوردگی پخته می‌شود.آموزش آش اُماج توسط خانم وحیده زمانیمواد لازم:عدس ۱۵۰ گرم آرد ۲۵۰گرم سبزی آش پاک کرده ۵۰۰ گرمشوید خشک ۱ قاشق سوپخوری نعنا خشک ۱ قاشق سوپخوریپیاز سرخ شده ۲ عددنمک فلفل زرد چوبه به میزان لازمآب به میزان لازمدستور پخت آش اوماجمرحله اولبرای تهیه آش اوماج ترکی ابتدا آرد را داخل یک کاسه مناسب می‌ریزیم، سپس مقداری نمک و زردچوبه به آرد اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه نصف استکان آب اضافه می‌کنیم تا آرد حالت خمیری بگیرد.مرحله دومحالا خمیری که از مخلوط کردن آرد با آب به دست می‌آید را رنده می‌کنیم. سپس خمیر رنده شده را روی یک سینی پخش می‌کنیم و در معرض هوای آزاد قرار می‌دهیم تا خمیر‌ها خشک شوند و شبه همان شکل باقی بمانند.مرحله سومدر این مرحله پیاز‌ها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می‌دهیم تا سبک شوند، در ادامه عدس را که از ۲ ساعت قبل خیسانده ایم به قابلمه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.آش جو یکی از انواع غذا‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که با روش‌های بسیار متنوعی طبخ می‌شود. مرحله چهارمدر ادامه آب گوشت را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم عدس نیم پز شود، سپس سبزی آش را خرد می‌کنیم و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم سبزی هم بپزد.مرحله پنجمدر همین حین چند لیوان آب جوش هم به قابلمه اضافه می‌کنیم. در صورت تمایل می‌توانیم مقداری فلفل قرمز هم به آش اضافه کنیم، زیرا این آش معمولا به صورت تند پخته می‌شود. حالا یک ساعت زمان می‌دهیم تا سبزی و عدس بپزند.مرحله ششمپس از اینکه سبزی و عدس به خوبی پختند، خمیر‌های خشک شده یا همان اوماج را به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آش لعاب بیندازد و جا بیفتد. در پایان آش را در ظرف مورد نظرمان می‌کشیم و به همراه پیاز داغ سرو می‌کنیم.
بیشتر بخوانید:راز پخت آش معروف عباسعلی کرمانشاهی + فیلمنکات پخت آش اوماجسبزی آشسبزی آش اوماج شامل تره، ریحان و مرزه است و نسبت آن‌ها به این صورت است: تره و ریحان باید به اندازه مساوی باشد، ولی مرزه باید نصف آن‌ها باشد تا مزه آش تلخ نشود.اگر فرصت کافی برای درست کردن اوماج را نداشتید می‌توانید بجای اوماج از رشته استفاده کنید.
فیلم آموزش آش اماج توسط خانم زمانی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
منابع: چی شی، بارونک