شربت سکنجبین عنابی+فیلم
شربت سکنجبین عنابی+فیلم

شربت سکنجبین یکی از انواع شربت‌های پرخاصیت در طب سنتی است که در انواع مختلف از جمله سکنجبین عنابی تهیه می شود.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، اکثر اختلالات سطحی و عمقی بدن ریشه‌ در اختلال عملکرد کبد دارد و می توان با برخی از خوردنیها و شربت ها از جمله سکنجبین عنابی کبد را تصفیه کرد .وجود جوش و آکنه روی صورت، حساسیت‌های پیاپی، چرب شدن پوست صورت و سر و… از جمله تغییرات قابل مشاهده‌ای هستند که در پی اختلال در عملکرد کبد ایجاد می‌شوند.یکی از عوامل مهمی که به عملکرد بهتر کبد کمک می‌کند، تنظیم بودن آنزیم‌های صفراوی و میزان ترشح آن‌ها است. خواص عنابعناب منبع بسیار خوبی از ریز مغذی‌ها است. ویتامین C، ویتامین B۱۲، پتاسیم و ترکیبات آنتی اکسیدان قوی به وفور در این میوه یافت می‌شوند. این ترکیبات برای تنظیم گردش خون، تقویت پوست و از بین بردن جوش و آکنه مؤثر هستند. همچنین، عناب در تصفیه خون از سموم به کبد کمک زیادی می‌کند.خواص سکنجبین عنابی تنظیم صفرا و صفرا بر کاهش التهاب داخل کبد درمان جوش، آکنه و کاهش راش‌های پوستی درمان اختلالات کبدی تصفیه کننده خونشربت سکنجبین عنابی برای جوش و حساسیت‌های پوستیدر اکثر اوقات، جوش‌ها و آکنه‌های روی پوست که با مراقبت‌های روزانه برطرف نمی‌شوند، منشاء کبدی دارند و به دلیل عدم توانایی کبد در تجزیه چربی‌ها ایجاد می‌شوند. رسوب چربی در کبد عوارض زیادی برای بدن دارد که یکی از آن‌ها چرب شدن بیش از حد پوست و ایجاد جوش، آکنه و حساسیت‌های شدید در پی آن است.طرز تهیه سکنجبین عنابی۱. مرحله اول: تهیه سکنجبین ساده یا عام:این سکنجبین دافع سودا، بلغم و صفرا است و ترکیب آن شامل (۲ واحد نعنا + ۱ واحد سرکه) می‌شود که ابتدا آن را برای چند دقیقه می‌جوشانند و بعد از مقداری خنک شدن به آن (۲ واحد عسل) اضافه می‌کنند (منبع: نسخه‌های استاد خیراندیش).توجه: اندازه ترکیب‌ها و میزان استفاده از آن‌ها در صورتی که مبنا سکنجبین عام باشد، در تمام دستورات یکسان است.۲. آماده کردن سکنجبین عنابی:‌می‌توانید تعداد ۲۱ دانه عناب را در دو لیوان آب جوش بجوشانید تا زمانی که حجم آن به یک لیوان کاهش پیدا کند، سپس آن را صاف کرده و با سکنجبین ساده بالا ترکیب کنید.روش دیگر تهیه سکنجبین عنابی:
خواباندن دانه‌های عناب به مدت ۳ روز در سرکه است و سپس از آن سرکه برای تهیه سکنجبین عنابی استفاده می‌شود. (منبع، نسخه‌های استاد خیراندیش).عوارض سکنجبین عنابی (موارد احتیاطی و منع مصرف):مصرف سکنجبین برای کسانی که سرفه می‌کنند مضر است و باعث تشدید سرفه می‌شود.افراط در خوردن شربت سرکه انگبین (سکنجبین) برای افرادی که دچار زخم معده، ناراحتی رحم و ضعف اعصاب هستند، توصیه نمی‌شود.نحوه مصرف سکنجبین عنابی شماره ۲:ناشتا پنج قاشق سرکه انگبین عنابی (سکنجبین عنابی) را دریک لیوان آب ولرم حل کرده و میل کنید یا یک فنجان از آن را شب‌ها قبل از خواب مصرف کنید.اولاً در منابع و کتب طب سنتی از شکر سفید در استفاده از ترکیبات استفاده شده است.دوماً مهم تعادل در مصرف شکر است وگرنه انواع شکر از نظر کالری تفاوت چندانی با هم ندارند و حتی عسل و شکر قهوه‌ای نیز می‌‎توانند در بعضی افراد عارضه ایجاد کرده و باعث بروز مشکل شوند.سوماً هدف ما رفع حرارت، گرمی و پاکسازی بدن است که عسل بر شدت گرمی ترکیب می‎افزاید، اما شکر سفید طبع معتدلی نسبت به شکر قهوه‌ای و عسل دارد و دلیل استفاده از آن در سکنجبین‌های ذکر شده، به همین علت است.بیشتر بخوانید: خواص و طرز تهیه شربت زرشک خوشمزه و مفید+فیلم
حرف پایانیسکنجبین‌ها نوعی ترکیبات داروئی هستند که همانطور که از اسم آن‌ها برمی‌آید حکم دارو را دارند و مصرف مداوم و زیاد آن‌ها، علی رغم خواص خوب چندان توصیه نمی‌شود.
خواص و طرز تهیه سکنجبین عنابی از زبان دکتر یارقلی 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
منبع: مفید طب، طبایع، کافه سبز