کپسول‌های معنوی برای آرامش اعصاب و روان
کپسول‌های معنوی برای آرامش اعصاب و روان

دنیای امروز فشار‌ها و سختی‌هایی بر ما تحمیل کرده که حاصلی جز دلشوره و اضطراب ندارد. حال چگونه می‌توان به آرامش درونی دست یافت؟

 به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، بنا بر متون معارف دینی، آرامش، امری درونی و مربوط به روح و جان انسان است و راه اول و آخر رسیدن به آرامش درون، یاد خداست. در اینجا راه‌ها، اذکار و ادعیه‌ای به شما معرفی می‌شود که یاد خدا را در وجود شما زنده و شعله‌ور می‌کند.برخی افراد برای درمان اضطراب، به مصرف انواع دارو‌های صنعتی و شیمیایی روی می‌آوردند که علاوه بر عوارض برای سلامتی، درمانشان مقطعی و موقتی است.
بیشتر بدانید:  ذکر خدا راهنماست!
نسخۀ بهترو بدون هزینه‌ای هم وجود دارد که همان راهی است که دین فراروی ما گذاشته است. واقعیت این است که تشویش، دلهره و اضطراب، وصلۀ پیوسته زندگی انسان‌های عادی است، اما انسان‎های عالی (اولیای خدا) هیچگاه ترس و اضطراب در دلشان راه ندارد.
چگونه می‌توان از دام اضطراب رهید؟
اساساً انسان موجودی تمامیت‌خواه و کمال‌گراست و تا زمانی که به چشمۀ وجود بی‌انت‌های ازلی و ابدی متصل نشود، آرام نمی‌گیرد. به همین دلیل، تنها راه آرامش دل‌ها، سیراب شدن از چشمۀ فیاض یاد خداست (رعد ۲۸).
اما عالی‌ترین جلوۀ یاد خدا، نماز است (طه:۱۴). پس اگر در پی آرامش اعصاب و روان هستیم باید خودمان را پیوسته در حالت نماز قرار دهیم. البته منظور از نماز، صرفاً پنجاه و یک رکعت نماز روزانه (هفده رکعت واجب و سى و چهار رکعت نافله) نیست بلکه منظور این است که خدا را در تمام اوقات، حاضر و ناظر بر احوال خود ببینیم.

کپسول‌های معنوی آرامش‌بخشبرای اینکه خورشید یاد خدا از خانۀ دلمان غروب نکند، علاوه بر نماز، در منابع دینی، به اذکار و ادعیه‎ای سفارش شده که مداومت بر آن‌ها برای رفع تشویش و اضطراب، بسیار موثر است. از جمله:
ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوه الّا بالله العلىّ العظیم» ‏بسیاری از تنش‌های زندگی ناشی از ترس و گرفتاری‌هاست. در روایتی می‌خوانیم که پیامبر صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: وقتی در ورطه‌‏اى هولناک افتادى، این ذکر را بخوان، چرا که خداوند به وسیله این دعا بلا را بر می‌گرداند. وذکر؛ لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الحمد و له الملک و هو علی کل شیء قدیر، أعوذ بالله من همزات الشیاطین و أعوذ بک ربی من أن یحضرون إن الله هوالسمیع العلیم.
طبق گفتۀ نویسندۀ «در محضر افلاکیان»، این ذکر، توصیۀ خاص نابغه عرفان، آیت الله سید علی قاضی به کسانی بود که از او دستورالعملی برای رسیدن به آرامش روحی طلب می‌کردند.
قرائت آیۀ: «الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (رعد:۲۸)حجه الاسلام صحفی می‌گوید: در اواخر عمر مبارک علامه طباطبایی، از ایشان خواستم برای آرامش قلب، دستوری بفرمایند، فرمودند: «دست را روی سینه بگذار و در حالت نشسته و ایستاده چندین مرتبه این آیه را بخوان.

ذکر «حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَکِیلُ» (آل عمران، ۱۷۳)در روایتی از امام صادق علیه‌السلام آمده: متعجبم از کسی که ترس بر او غلبه کرده، ولی به این ذکر پناه نمی‌برد. (بحارالانوار، ج ۹۰، ص۱۸۵) سوره‌های احقاف، قدر، عصر و آیه الکرسیدر قرآن، علاوه بر نماز، از خود قرآن هم تعبیر به «ذکر» شده است؛ لذا قرائت قرآن در همه حال، مایۀ یاد خداست. اما ظاهرا برخی سوره‌ها در رفع پریشانی و اضطراب، ویژگی خاصی دارند؛ لذا برخی خواندن سوره احقاف در هر جمعه و مداومت بر قرائت سوره‌های قدر، عصر، آیه الکرسی را در رفع پریشانی و اضطراب موثر می‌دانند.
منبع: تبیان