میخک گیاهی پرخاصیت + فیلم
میخک گیاهی پرخاصیت + فیلم

میخک سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند مشکلات گوارشی، دیابت، بیماری های عصبی و قلبی را بهبود ببخشد و یا اینکه به درمان آن کمک کند.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من،میخک جوانه های گل بر روی درختی است که عطر و طعم منحصر به فردی دارد و آن را به یکی از ادویه های کم نظیر در سراسر جهان تبدیل کرده است.
میخک حاوی مواد مغذی است که به طور گسترده ای به عنوان داروی گیاهی توسط ملت های مختلفی استفاده می شود.
داروهای سنتی هندی و چینی از میخک برای درمان بیماری های دندان درد، عفونت، فشارخون، سستی و ضعف عضلات و مفاصل استفاده می کنند.
میخک دارای مقادیر زیادی فیبر، انواع ویتامین و مواد معدنی است به همین منظور مصرف آن به عنوان ادویه و طعم دهنده ی غذا توصیه می شود.
میخک طبع گرم و خشک داشته ، سرشار از ویتامین C است و خواص ضدباکتریایی و ضد ویروسی دارد.
مواد فعال موجود در میخک حاوی خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به کاهش و یا عدم ابتلا به بیماری های عفونی کمک می کند. و همچنین برخی از تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که ترکیبات موجود در میخک به محافظت از ابتلا به سرطان کمک می کند. عصاره ی میخک می تواند رشد تومور های سرطانی را متوقف و باعث مرگ سلول های سرطانی نیز شود.
میخک و فشار خون
در طب سنتی ایرانی و هندی از داروی میخک برای درمان فشارخون و عوارض های احتمالی آن استفاده می شود. میخک به دلیل خاصیت ضد التهابی قوی که دارد برای افزایش گردش خون در رگ ها به کار می رود. میخک می تواند سلامت قلب را تضمین و جریان خون و گردش کلی مواد مغذی و گازها را در سراسر بدن افزایش دهد.
یکی دیگر از مواد مهم تشکیل دهنده ی میخک اوژنول می باشد. این ماده ی شگفت انگیز که نوعی آنتی اکسیدان قوی است همراه با کلسیم و پتاسیم موجود در میخک، دیواره ی آئورت قلب را آرام و عروق عصبی جریان خون در قلب را تقویت می کند. اوژنول با شل کردن عروق خونی منقبض فشارخون را کاهش می دهد.
ارتباط مصرف میخک و فشارخون
میخک منبع عالی از آنتی اکسیدان و اوژنول است که به درمان بیماری های مختلف از جمله فشار خون کمک می کند. اوژنول موجود در میخک عروق قلبی را شل و آئورت را آرام می کند. میخک سبب بهبود عملکرد ضربان آن شده و برای درمان فشارخون نیز توصیه می شود.
از خواص دارویی میخک می‌توان به درمان سردرد، بیماری‌های دهان و دندان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش قند خون و موثر بودن در افراد دیابتی، کمک به کاهش وزن و لاغری، محافظت از کبد، کمک به سلامت دستگاه گوارش، استحکام استخوان‌ها، کمک به پاکسازی خون و… اشاره کرد. در این مطلب برخی از خواص میخک از جمله  خواص میخک برای مو و پوست، خواص میخک برای سرماخوردگی، خواص گل میخک، خواص دمنوش لاغری میخک، خواص میخک برای لاغری، خواص میخک برای زنان و مردان و همچنین عوارض میخک را بررسی می کنیم.
خواص میخک برای مو و پوست
میخک دارای خواص فوق‌العاده‌ای است که یکی از این خواص، خواص میخک برای مو است. چند مورد از فواید میخک برای مو عبارت است از:
    درمان ریزش مو: با مالیدن روغن میخک به پوست سر باعث بهبود گردش خون شده و رشد موها تقویت شود.
    طراوت و شادابی بخشیدن به موها: استفاده از چای میخک برای مو بعد از رنگ کردن موها کمک به طراوت مو می‌کند. برای این‌ کار از چای میخک سرد شده به عنوان شامپو استفاده کنید.
    نرم کننده مو: ترکیب میخک و روغن زیتون تاثیر فوق‌العاده‌ای بر نرم کردن موها دارد.
    افزایش حجم مو: مصرف گلبرگ میخک و یا روغن میخک می‌تواند باعث افزایش حجم موها شود.
از دیگر خواص میخک می‌توان به خواص میخک برای پوست اشاره کرد.
    درخشندگی پوست: میخک خواص ضد باکتریایی دارد در نتیجه ماسک های گیاهی گل میخک می‌تواند با از بین بردن جوش‌ها، زخم و عفونت باعث درخشندگی و زیبایی پوست شود.
    بهبود زخم: استفاده مرتب و روزانه از روغن میخک می‌تواند به بهبود زخم های پوستی کمک کند.
    سلامت پوست : گیاه میخک خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارد که برای سلامت پوست و بدن مفید است. همچنین روغن گل میخک غنی از مواد معدنی مانند پتاسیم، سدیم، آهن، فسفر و ویتامین‌های  Aو C است.
    درمان آکنه: از دیگر خواص میخک برای پوست خاصیت ضد باکتریایی میخک است که برای درمان آکنه بسیار مفید است، برای این امر کافی ‌است روغن میخک را به صورت موضعی استعمال کنید.  روغن میخک برای درمان جوش‌های سرسیاه، جوش‌های سرسفید، زخم و پوسته شدن که از علائم آکنه است نیز مفید است.
    جوان‌سازی پوست: آنتی اکسیدان موجود در میخک به جوان‌‌سازی پوست کمک می‌کند. میخک رادیکال‌های آزادی را که موجب آسیب به پوست و ایجاد چین و چروک زودرس می‌شود را خنثی کرده و به جوان‌سازی پوست کمک می‌کند.
خواص میخک برای سرما خوردگی
میخک حاوی موادی مانند ائوژنول و گلیک اسید است که این ترکیبات خاصیت ضدالتهاب و ضدباکتریایی دارند. میخک نه تنها باعث تسکین گلودرد می‌شود بلکه درد حاصل از سرفه مداوم را هم تسکین می‌دهد. میخک خلط ‌‌آور طبیعی است و مجرای تنفسی را پاک می‌کند. خواص آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی میخک سبب تقویت سیستم ایمنی شده و به پاکسازی سموم و عفونت از بدن کمک می‌کند. همچنین میخک خارش گلو ناشی از سرفه خشک را هم تسکین می‌دهد.
دمنوش میخک می‌تواند علائم سرماخوردگی مثل آبریزش بینی و سرفه را تا حد زیادی کاهش دهد.یک میان وعده رژیمی و سالم میزان کالری کمی دارد.
خواص گل میخک
میخک یعنی خشک شده غنچه درخت میخک که از دو هزار سال پیش از خشک شده گل میخک به‌عنوان ادویه استفاده می‌شد. در طب قدیم ایران طبع میخک را گرم و خشک می‌دانستند که به بیان برخی از خواص گل میخک می‌پردازیم.
خواص میخک برای لاغری
از دیگر خواص میخک می‌توان به خواص میخک برای لاغری اشاره کرد. میخک دارای خواص ضد چاقی است و مصرف آن به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می‌شود. میخک باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به کاهش وزن کمک می‌کند، از سوی دیگر سبب کاهش اشتها شده که این هم عامل موثری در کاهش وزن و لاغری است. با وجود آن‌که میخک در لاغری موثر است.
رفع دندان درد و گوش درد
    با استفاده از دم کرده میخک می‌توان باعث تقویت مغز و حافظه شد.
    گل میخک در جلوگیری و حتی درمان سرطان موثر است.
    سردرد و ضعف اعصاب را درمان می‌کند.
    مفید برای رفع تنگی نفس
    میخک تقویت کننده کبد، کلیه و معده است.
    میخک اشتهاآور است و تب‌بر است.
    میخک برای گردش خون و قلب مفید است.
فواید جویدن میخک
میخک با بوی معطر خود می‌تواند سبب تسکین اعصاب و کاهش استرس شود، همچنین میخک برای دندان‌ها بسیار مفید است. از فواید جویدن میخک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
رفع بوی بد دهان: بوی بد دهان به علت وجود یک باکتری غیرهوازی موجود بر سطح زبان است. یکی از فواید جویدن میخک رفع بوی بد دهان است. میخک دارای خواص ضد قارچ، ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که باعث از بین رفتن باکتری‌ها و میکروب‌های بد دهان می‌شود.
مانع کرم خوردگی دندان می‌شود: یکی از مشکلات رایج دندان‌ها کرم خوردگی است که موضوعی ناخوشایند است و می‌تواند باعث ایجاد درد در دندان‌ها شود. ما می‌توانیم با جویدن میخک مانع از کرم خوردگی دندان‌ها شویم.
سفید کردن دندان‌ها: یکی دیگر از فواید جویدن میخک، سفید کردن دندان‌ها است. میخک را پودر کنید، پودر میخک را به خمیر دندان اضافه کنید و روزانه دندان‌های خود را ده الی پانزده دقیقه با پودر میخک شست و شو دهید.
از خواص دمنوش میخک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 
   درمان ناتوانی جنسی: طبع میخک بسیار گرم است و از آن می‌توان برای درمان ناتوانی جنسی و انزال زودرس بهره برد.
    لاغری: از خواص دمنوش میخک می‌توان به تاثیر آن در افزایش متابولیسم و درنتیجه در کاهش وزن سریع و لاغری موثر است. همچنین دمنوش میخک موجب کاهش اشتها می‌شود.
   رفع گرفتگی عضلات: از خواص دمنوش میخک می‌توان به تاثیر آن در درمان گرفتگی عضلات، بهبود روماتیسم و کاهش دردهای کمر اشاره کرد.
    تقویت کبد و طحال: مصرف دمنوش میخک به پاکسازی کبد کمک می‌کند.
    تقویت معده و درمان ناراحتی‌های گوارشی: ترکیبات موجود در میخک به درمان زخم معده کمک می‌کند.
    از دیگر خواص دمنوش میخک می‌توان به تقویت مغز و حافظه و رفع استرس اشاره کرد.
جویدن یک گل میخک به جای سیگار کشیدن می‌تواند تمایل افراد به سیگار را کاهش دهد و همچنین با چنین عملکردی باعث انحراف مغز می‌شود.
نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا، نفخ و درد معده را از بین می‌برد، همچنین میخک اشتهاآور است و مقوی معده و جهاز هاضمه، بدن، کلیه و کبد است.
روش تهیه دمنوش میخک
برای تهیه‌ی چای یا دمنوش گل میخک، مقدار ۱۰ گرم گل میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط و به مدت ۵ دقیقه دم کنید، پس از گذشت این مدت دمنوش آماده مصرف است که می‌توان آن را با کمی عسل یا نبات شیرین کرد.
  خواص چای دارچین و میخک
  خواص چای دارچین و میخک عبارت است از:
    انگل روده ای: از آن‌جا که این چای خاصیت ضد انگل، ضد باکتری و ضد قارچ دارد در درمان انگل روده مبید است.
    لاغری : خواص چای دارچین و میخک می‌تواند به چربی سوزی و کاهش اشتها در نتیجه لاغری کمک کند.
    آرتروز: چای دارچین و میخک دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد درد است و می‌تواند برای افرادی که مبتلا به آرتریت روماتوئید هستند مفید باشد.
    سلامت پوست: چای دارچین و میخک غنی از آنتی‌اکسیدان است و چین و چروک و پیری پوست را کاهش می‌دهد.
    تب: خواص ضد التهابی چای دارچین و میخک بی‌نظیر است و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سبب کاهش تب شود.
    هضم: این چای دارچین و میخک باعث افزایش بزاق درنتیجه هضم بهتر و سریع‌تر می‌شود.
    عفونت سینوس: چای دارچین و میخک به کاهش التهاب سینوسی کمک می‌کند.
چوب میخک برای مقابله با اسهال
چوب میخک یک درمان طبیعی و موثر برای مقابله با اسهال است.
این گیاه دشمن باکتری‌هاست و میکروب‌های مسئول عفونت فلور روده را ناکار می‌کند.
برای همین هم دستگاه گوارش به حالت عادی بر می گردد.
به همین منظور یک فنجان آب را داخل یک ظرف بریزید و ۳ عدد چوب میخک را داخل آن بیندازید.
اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بجوشد و سپس زیر شعله را خاموش کنید تا به مدت ۱۰ دقیقه هم دم بکشد.
هر روز ۳ بار (بعد از غذا) از این دم کرده میل کنید.
طرز تهیه چای دارچین و میخک
آب را جوشانده یک قاشق غذاخوری میخک خشک را خرد کرده، ولی پودر نکنید.
میخک ها را در یک قوری ریخته و روی آن آب جوش بریزید بیست دقیقه تا نیم ساعت دم بکشد.
سپس با دارچین یا زنجبیل طعم دار کرده این چای بسیار خوبی است بین وعده های غذایی از این جوشانده میل کنید عوارض میخک
میخک در کنار تمام خواص بی‌نظیری که برای سلامت و بدن دارد، عوارض جانبی نیز دارد که در اینجا به برخی از آن‌ها می‌پردازیم:
مضرات مصرف گل میخک و روغن آن
گذاشتن میخک بر روی دندان علمی نیست و حتی گذاشتن میخک به مدت چند روز یا چند ساعت در سطح دندان به دلیل داشتن خواص اسیدی، احتمال زخم شدن لثه فرد را فراهم می‌کند، تنها با به‌کار بردن داروی «اوژنول» که استخراج شده از میخک است، در پانسمان‌های موقت دندان توسط دندان‌پزشک و در صورتی که سر عصب باز باشد، بی‌حسی موضعی ایجاد می‌شود.
گل میخک برای مصرف ایمن است اما مصرف بیش از حد گل میخک و روغن آن ممکن است منجر به برخی عوارض مانند افزایش خونریزی، کاهش سطح قند خون، آلرژی، مشکلات تنفسی، تشنج و حساسیت پوستی شود.
در حالی که روغن گل میخک به رفع زخم‌های لب کمک می‌کند، موجب سوزش، خشکی لب و حتی آسیب بافتی نیز می‌شود و حتی می‌تواند به دندان‌ها آسیب برساند و باعث ایجاد حفره در آن‌ها شود.
روغن گل میخک در هنگام تماس با چشم حتی می‌تواند باعث نابینایی شود و ممکن است که باعث افزایش خونریزی شود، این به دلیل اثر نازک شدن رگ‌های خونی است، بنابراین بهتر است چند روز قبل و بعد از جراحی کاملاً از روغن گل میخک دوری شود.
هرگز از روغن گل میخک در فرم جامد و بسیار غلیظ استفاده نکنید
حتماً قبل از استفاده از روغن برای جلوگیری از واکنش‌ها، آن را رقیق کنید و به علاوه روغن میخک نباید برای کودکان زیر ۲ سال استفاده شود، زیرا ممکن است منجر به نارسایی اندامی شود.
بیشتر بخوانید:عناب میوه ای کوچک، ولی پرخاصیت
    کاهش قند خون: یکی از عوارض میخک تاثیر قابل توجه آن در کاهش قند خون است، افرادی که دچار هیپوگلیسمی هستند باید در مصرف میخک دقت کنند و مرتب قند خون خود را کنترل کنند.
    افزایش خون‌ریزی: میخک حاوی ماده‌ای به نام اوژنول است که عامل رقیق کننده خون به حساب می‌آید، درنتیجه مصرف بیش از حد میخک می‌تواند سبب رقیق شدن خون و افزایش خطر خون‌ریزی شود. افرادی که مبتلا به هموفیلی هستند و یا داروهای ضدانعقاد مصرف می‌کنند، بهتر است در مصرف میخک دقت کنند.
    حساسیت و آلرژی: مصرف بیش از حد میخک ممکن است سبب ایجاد واکنش‌های حساسیتی مثل کهیر، راش، گرفتگی گلو و در حالت های شدیدتر فرد دچار آنافیلاکسی شود.

مقدار مصرف میخک در روز
برای مقابله با بیماری ها
۲ قطره روغن گیاهی چوب میخک را روی یک حبه قند بچکانید و در دهان بگذارید.
می توانید روزانه ۳ مرتبه این کار را تکرار کنید.
منبع ۱: سایت غفاری دیت ، منبع ۲: عطار مارت ، منبع ۳: سایت الف
خواص میخک از زبان دکتر یارقلی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
 
.