آموزش طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط خوشمزه با هویج و سرکه ترشی گل کلم یکی از ترشی های سنتی و قدیمی ایرانی است که در فصل پاییز تهیه می شود و مانند سالاد در کنار غذا سرو می شود. برای یادگیری این ترشی خوشمزه با این آموزش همراه باشید. آموزش تهیه ترشی و دستور […]
آموزش طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط خوشمزه با هویج و سرکه
ترشی گل کلم یکی از ترشی های سنتی و قدیمی ایرانی است که در فصل پاییز تهیه می شود و مانند سالاد در کنار غذا سرو می شود. برای یادگیری این ترشی خوشمزه با این آموزش همراه باشید.
آموزش تهیه ترشی و دستور تهیه ترشی گل کلم خوشمزه در منزل
مواد لازم ترشی گل کلم
گل کلم :•: ۱ عدد
هویج :•: نیم کیلو
ساقه کرفس :•: ۱ دسته
سیب ترشی :•: نیم کیلو
سرکه :•: به میزان لازم
فلفل سبز تند :•: ۴ عدد
نمک :•: به میزان لازم
ترخان :•: به میزان لازم
گلپر :•: ۱ قاشق مرباخوری
پودر سیر :•: ۱ قاشق مرباخوری
پودر موسیر :•: ۲ قاشق مرباخوری
ادویه ترشی :•: به میزان لازم
آموزش تهیه ترشی و دستور تهیه ترشی گل کلم خوشمزه در منزل
طرز تهیه ترشی گل کلم
برای تهیه ترشی گل کلم ابتدا سیب،هویج،ساقه های کرفس را بشورید و در سبدی قرار دهید تا آّب آنها برود.
سر سیب ها را بگیرید و به دو نیم برش دهید و هسته های آن را در بیاورید
و به هر مدل و اندازه ای که دوست دارید روی تخته با چاقو خرد کنید(اگر برش ها ریزتر با شد ترشی زودتر آماده استفاده است) سپس هویج هارا پوست بگیرید
و با ساقه کرفس ها حلقه حلقه برش دهید یا میتوانید برای زیباتر شدن ترشی (هویج ها)از قالب های کوچکی که بشکل گل یا قلب هستند استفاده کنید.
در شستن گل کلم دقت کافی را بکنید زیرا ممکن است در لابلای گل برگها یا ساقه های آن کرم وجود داشته باشد و در آّبکش قرار دهید تا آب آن برود و آنها را خرد کنید.
سپس در کاسه ای ادویه ترشی و پودر سیر و پودر موسیر وگلپر و ترخان و نمک را با هم مخلوط کنید.
شیشه ای ترجیحا تیره رنگ که کاملا خشک باشد لایه لایه از سبزیجات خرد شده بریزید و روی آنها از ادویه ها مخلوط شده بریزید
و ۱عدد فلفل سبز تند بگذارید و سپس لایه بعدی (میتوانید سبزیجات را با هم مخلوط کنید و درون شیشه بریزید)تا شیشه پر شود .
اما توصیه من برای بهتر شدن طعم ترشی گل کلم این است که در آخر ادویه ها را اضافه کنید.
و در آخر سرکه را روی مواد تا حدی بریزید که روی سبزیجات را بگیرد و در شیشه را محکم ببندید
و پس از ۳الی ۴ روز بعد سری به ترشی بزنید اگر روی آن خالی شده بود مجددا سرکه بریزید
زیرا سرکه به خورد مواد میرود و جذب سبزیجات میشود و روی آن خشک میشود پس نیاز به سرکه دارد. ترشی گل کلم را در جای خشک و دور از نور نگداری کنید
و در هر بار کشیدن از این ترشی خوش طعم کاملا قاشق یا ملاقه خشک باشد زیرا کمترین رطوبتی ممکن است باعث کپک زدن ترشی شود و زحمات شما از بین برود.