طرز تهیه آبریز غذای محلی کرمانشاه +فیلم
طرز تهیه آبریز غذای محلی کرمانشاه +فیلم

آب ریز یا اوبریز غذایی است که در اعیاد و مناسبت‌ها استفاده می‌شود و بر خلاف نامش در پخت آن از آب استفاده نمی‌شود.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، آب ریز یا اوبریز یکی از غذا‌های محلی چهارمحال و بختیاری است.
در ادامه قصد داریم دستور پخت این غذای خوشمزه را به شما عزیزان آموزش دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.آب ریز چهارمحال و بختیاری یکی از غذا‌های خوشمزه و مقوی این استان است. اگر به این استان رفتید، غذاهی سنتی و بومی و محلی آن را امتحان کنید.
در حقیقت وجه تسمیه این غذا این است که گوشت را درون قابلمه می‌ریزند و در آن را می‌گذارند. بخاری که به در قابلمه می‌رسد سرد می‌شود و به صورت قطرات ریز به درون ظرف برمی‌گردد، به همین دلیل این غذا را با نام آب ریز یا آنطور که در زبان محلی می‌گویند اوبریز می‌شناسند.بریز به زبان بختیاری یعنی سرخ کردن، آب بریز یعنی گوشتی که با آب خودش بپزد و سرخ شود، که بصورت مخفف در آمده و شده آبریز. این غذای محلی بختیاری بیشتر با دل و جگر گوسفند درست می‌شود، ولی با مخلوط جگر و گوشت گوسفند و یا مرغ هم تهیه می‌شود.آبریز چرب و بسیار خوشمزه است و با پیاز یا تره کوهی در روغن سرخ می‌شود و معمولا ترشی انار به آن اضافه میکنند. برای خوشمزه شدن غذای آبریز بیشتر از گوشت با استخوان استفاده می‌شود.برای تهیه آب ریز معمولا از دل و جگر گوسفند و گاهی نیز از گوشت مرغ یا مخلوط جگر و گوشت گوسفند استفاده می‌شود. از آنجایی که این غذا بدون آب پخته می‌شود بهتر است از گوشت تازه استفاده شود تا آب بیشتری داشته باشد.تکه‌های گوشت همراه با پیاز در قابلمه‌ای دربسته پخته می‌شوند، سپس دانه انار با مقداری آب پخته می‌شود تا عصاره آن در آب آزاد شود.مواد لازم برای تهیه آبریز:پیاز: دو عددگوشت یا مرغ: ۵۰۰ گرمترشی ناردون یا دانه انار خشک: مقدار لازمآب: دو سه لیوانادویه و نمک: به مقدار لازمسیب زمینی: سه عدد متوسططرز تهیه آبریز:ابتدا پیاز را خوب سرخ کنید گوشت یا مرغ را به آن اضافه کرده بدون اضافه کردن هیچ ادویه‌ای اجازه دهید تا گوشت با آب خودش بپزد. در این فاصله ترشی ناردون یا همان دانه انار خشک را با دو سه لیوان آب بگذارید روی شعله تا پخته شود و ترشی خودش را به آب بدهد.در این مرحله از طرز تهیه آبریز حدود ۲۰ دقیقه وقتی که گوشت کاملا پخت و آب آن کم شد ادویه و نمک را اضافه کنید و آب ترشی را که صاف کردید به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید حدود نیم ساعت دیگر بپزد تا ترشی به خورد گوشت برود، سیب زمینی در این غذا اختیاری است، ولی اگر می‌خواهید بریزید حتما قبل از اضافه کردن آب ترشی باشد.
بیشتر بخوانید:راز پخت آش معروف عباسعلی کرمانشاهی + فیلمچون ترشی باعث می‌شود سیب زمینی سفت شود و خوب پخته نشود این غذا معمولا با نان خورده می‌شود، ولی با پلو هم عالی می‌باشد، یک نکته اینکه معمولا آبریز با گوشت تازه درست می‌شود، چون معمولا گوشتی که می‌رود داخل فریزر آب کمتری دارد و ممکن است قبل از پختن کاملا تبخیر شود که در این صورت می‌توانید به آن آب اضافه کنید.
طرز تهیه آبریز غذای محلی چهارمحال و بختیاری توسط خانم حسینی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
منبع: دلگرم، سایت به خانه بر می‌گردیم