ارتباط کیفیت آب مصرفی با سنگ کلیه
ارتباط کیفیت آب مصرفی با سنگ کلیه

به نظر شما رابطه مصرف آب و سنگ کلیه چیست؟ آیا نوع آبی که برای نوشیدن انتخاب می‌کنید؛ می‌تواند سنگ‌سازی کلیه‌ها را مهار کند؟

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، فوق تخصص بیماری‌های کلیوی بزرگسالان با تاکید بر رژیم غذایی مناسب گفت: آب جوشیده شده به دلیل دارا بودن املاح بالا بر احتمال ایجاد سنگ کلیه می‌افزاید.
حسن ارگانی فوق تخصص بیماری‌های کلیوی بزرگسالان شایع‌ترین بیماری که می‌تواند نارسایی کلیه ایجاد کند را دیابت عنوان کرد و اظهار داشت: در تمام جهان دیابت و عوارض ناشی از آن می‌تواند به نارسایی کلیه و به تبع آن دیالیز و پیوند کلیه بیانجامد. ضمن اینکه دیابت، مشکلات قلبی را هم به دنبال خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: چه عواملی باعث بیماری کلیه می‌شود؟
وی در توضیح مواردی که افراد باید رعایت کنند تا دچار عوارض ناشی از دیابت نشوند، گفت: رژیم غذایی مناسب، دوری از استرس و چاقی و پرهیز از مصرف دخانیات و پرهیز از استفاده بی جا از دارو‌های مختلف و کنترل فشار خون بالا می‌تواند از آسیب‌های کلیوی و قلبی ناشی از دیابت جلوگیری کند.ارگانی در توضیح عوامل ایجادکننده سنگ کلیه گفت: تا به امروز مشخص نشده آب معدنی بهتر از آب‌های تصفیه شده شهری است و حتی می‌تواند به دلیل املاح و سدیم بالا باعث بروز سنگ کلیه شود ضمن اینکه آب جوشیده شده هم به دلیل دارا بودن املاح بالا بر احتمال ایجاد سنگ کلیه می‌افزاید. افرادی که سنگ کلیه دارند باید در طول شبانه روز بیش از ۱۰ لیوان آب بنوشند. اگرچه هر فردی بنابر فیزیولوژی بدن، کار، رژیم غذایی و محل زندگی به مقادیر آب متفاوتی نیاز دارد.
فوق تخصص بیماری‌های کلیوی بزرگسالان کشورمان درخصوص آخرین توصیه‌ها و دستاورد‌های پزشکی گفت: رژیم غذایی مناسب و استفاده از سبزیجات و دوری از نمک بسیار نکته مهمی است. برخی دارو‌های ضد فشار خون و ضد دیابت و دارو‌هایی که دفع قند از ادرار را افزایش می‌دهند برای جلوگیری از بیماری‌های کلیوی علم پزشکی را وارد افق جدیدی کرده‌اند و جراحی پیوند کلیه هم روز به روز در حال پیشرفت است و دارو‌های پیوند کلیه به تنوع و کارایی بالایی رسیده اند.منبع: فارس