آموزش طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت و مرغ آموزش آشپزی و دستور پخت استانبولی پلو مجلسی و خوشمزه مواد لازم استانبولی پلو برنج :•: یک کیلو گوجه فرنگی :•: سه کیلو گوشت مغز ران بدون استخوان :•: ۷۵۰ گرم پیاز سرخ کرده :•: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری روغن :•: ۱۰۰ […]
آموزش طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت و مرغ
آموزش آشپزی و دستور پخت استانبولی پلو مجلسی و خوشمزه
مواد لازم استانبولی پلو
برنج :•: یک کیلو
گوجه فرنگی :•: سه کیلو
گوشت مغز ران بدون استخوان :•: ۷۵۰ گرم
پیاز سرخ کرده :•: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
روغن :•: ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی :•: یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل :•: به مقدار کافی
با توجه به سلیقه خود می توانید در استانبولی پلو از لوبیا سبز و سیب زمینی استفاده نمایید. در استانبولی پلو می توان به جای گوشت قیمه از گوشت چرخ کرده و مرغ نیز استفاده کرد که بستگی به ذائقه شما دارد.
آموزش آشپزی و دستور پخت استانبولی پلو مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه استانبولی پلو
برای تهیه استانبولی پلو ابتدا برنج را پاک کنید و با آب گرم چندین بار آن را بشورید (به ازای هر ۱ پیمانه برنج۲ پیمانه آب بریزیدید )و در قابلمه ای بریزید.
گوجه فرنگی ها را تمیز بشورید و سر آنها را بگیرید و اگر بزرگ هستند با چاقو دو الی سه برش بدهید و در آبمیوه گیری بریزید تا آب آنها گرفته شود سپس با ۲الی۳ لیوان آب مخلوط کنید و روی برنج بریزید
تا جای که به اندازه ۴ انگشت از سطح روی برنج بالاتر بیاید و (اگر احیانا کمتر بود آب مجددا اضافه کنید) یک قاشق سوپ خوری نمک و ۳/۴قاشق روغن به آن بیفزایید و ۱ساعت صبر کنید تا برنج خیس بخورد.
گوشت ها را بشکل گوشت قورمه سبزی برش دهید. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و در تابه ای روغن بریزید و زیر شعله اجاق را روشن کنید تا روغن کمی داغ شود بعد پیاز خرد شده را در روغن بریزید
و کمی تفت دهید و بگذارید کمی طلایی شود و بعد گوشت ها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود و سپس ۲ الی ۳ لیوان آب در تابه بریزید تا گوشت خوب پخته و اصطلاحا مغز پخت شود
و کمی نمک و رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید آب آن تبخیر شود و کمی غلیظ شود.(قیمه باید زودتر از برنج آماده شود)
بعد قابلمه ای که برنج در آن خیس خورده است را روی شعله اجاق قرار دهید و با حرارت متوسط بگذارید تا بجوش بیاید و آب آن کاملا تبخیر شود
و (اگر مغز برنج هنوز خام بود۱ الی ۲ لیوان آب گوجه فرنگی یا آب به آن بیفزایید و صبر کنید تا برنج مغز پخت شود و آب آن تبخیر شود) وسط برنج را باز کنید
و قیمه را در وسط برنج بریزید و روی آن را با برنج پنهان کنید و در قابلمه را بگذارید تا استانبولی پلو کاملا پخته شود و در دیس بکشید و نوش جان کنید.
میتوانید برای قیمه گوشتها را چرخ کنید و با پیاز داغ داخل تابه تفت دهید و با ۱الی ۲ قاشق رب گوجه فرنگی و ۱ لیوان آب بگذارید بپزد و غلیظ شود و در برنج استفاده کنید.
استانبولی پلو مانند غذاهایی مثل عدس پلو و زرشک پلو از غذاهایی است که در بین ایرانیان طرفداران بسیاری دارد.