هیچ برفی شبیه برف دیگر نیست!
هیچ برفی شبیه برف دیگر نیست!

حتی دو کریستال از میلیارد‌ها میلیارد کریستال برفی که از آسمان می‌بارند، شبیه هم نیستند؛ ممکن است این را از قبل می‌دانستید، ولی قطعا برایتان جالب است که این موضوع را چه کسی کشف کرده است.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، گرچه برخی از دانشمندان این گفته را قبول ندارند که “هیچ دو دانه برفی شبیه هم نیستند” اما اغلب پژوهشگران با آن موافق هستند. یک دانه برف به صورت یک بلور به شکل منشور شش‌وجهی شروع به تشکیل‌شدن می‌کند. هیچ دانه‌ی برفی شبیه به دانه‌ی برف دیگر نیست! طرح هر دانه‌ی برف تنها یکبار به وجود می‌آید و وقتی آب شود، دیگه تکرار نمی‌شود. البته این نتیجه اصلا ساده بدست نیامده است. یک نفر ۴۰ سال از عمرش را صرف عکاسی میکروسکوپی از دانه‌های برف کرده تا این مساله رو اثبات کند.
بیشتر بخوانید: طبیعت برفی یاسوج از لنز دوربین صدا و سیما
بنتلی کشاورزی بود که در سال ۱۸۸۵ این موضوع را فهمید. او تقریباً ۲۰ ساله بود که شروع کرد به عکاسی از کریستال‌های برفی. وصل کردن دوربین به میکروسکوپ و عکس گرفتن قبل از ذوب شدن برف مشکلات اصلی کارش بودند. او فهمیده بود که برای عکس گرفتن از برف، نباید کوچکترین گرمایی به برف منتقل شود. بنابراین روی پشت بام یک خانه سرد وسایل عکس‌برداری از برف را قرار داد. در واقع همه چیز هم‌دمای محیط برفی بود. با یک سینی چوبی مشکی رنگ، برف‌های در حال سقوط را میگرفت، دستکش‌هاش اینقدر ضخیم بودند که دمای بدنش را به چوب منتقل نکنند. از چوب جارو برای انتقال برف به اسلاید میکروسکوپ استفاده می‌کرد، قبل عکاسی نفسش را حبس میکرد و با پر بوقلمون دانه‌های برف را تکان می‌داد و … تا در نهایت می‌توانست از دانه‌های برف عکس بگیرد.
او طی ۴۰ سال ۵۰۰۰ عکس با کیفیت از دانه‌های برف گرفت و ثابت کرد هیچ برفی شبیه برف دیگر نیست! حالا به برف‌ها خاص‌تر نگاه کنید.
بنتلی در سال ۱۹۳۱ و در سن ۶۶ سالگی درگذشت؛ ولی میراث او که اولین تصاویر ثبت شده از کریستال‌های برف است، راه را برای عکاسان علمی نسل‌های بعد باز کرد. عکس‌های بنتلی علاوه بر آسیاب قدیمی زادگاهش، در بسیاری از مجلات دنیا منتشر شده و برای چاپ روی جعبه‌های جواهرآلات و تزئینات کریسمس استفاده می‌شود.منبع: فرارو