تا زمانی که شما روغن ناسالم استفاده کنید بیماری شمادرمان نمیشود و داروهای شیمیایی فقط نقش تسکین دهنده پیدا میکنند نه ریشه کنی بیماری.
به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، شاید تا حالا چندین بار این سئوال برایتان پیش آمده که بین این همه مدلهای مختلف روغن خوراکی که در بازار هست کدامشان را انتخاب کنم؟ممکن است زیاد شدن این همه بیماریهای مختلف بین مردم و مشکلات زیادی که افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند شما را به فکر روغن مصرفیتان انداخته باشد! اما بهتر است باهدف اصلاح تغذیه روغن سالم را انتخاب کنید تا نیازی به داروهای شیمیایی نداشته باشید.ما در ادامه قصد داریم مقایسهای از انواع روغنهای خوراکی داشته باشیم و بهترین نوع روغن از منظر طب سنتی را معرفی کنیم.تعدیل دمای بدن با تشکیل یک لایه در زیر پوستقسمت اعظم میلین ها، غلافهای محافظت کننده نورونهای ارتباطی بدن، از ۳۰% پروتئین و ۷۰% چربی تشکیل شده اند.منابع روغن دریافتی بدنمنابع روغن دریافتی ما سه نوع است:روغن حیوانی (مثل دنبه و کره)روغنهای گیاهی غیرصنعتی (روغن زیتون، روغن ارده کنجد و …)و روغن نباتی یا گیاهی صنعتییکی از مهمترین مواد غذایی که تاثیر مستقیم بر سلامتی دارد، روغن خوراکی است. انتخاب نوع مناسب روغن و نحوه صحیح مصرف آن در سلامت انسان و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی عروقی و سرطان نقش مهمی را ایفا میکند.روغنهای نباتی صنعتیروغنهای خوراکی صنعتی همانند روغنهای نباتی جامد و مایع، روغنهای سردی هستند که بیش از آنکه فواید خوراکی داشته باشند دارای کاربردهای صنعتی هستند و چربی آنها از نوع ترانس است.تحقیقات نشان میدهد چربیهای ترانس، میزان کلسترول بد خون را افزایش داده و کلسترول خوب را کاهش میدهند.چربیهای ترانس در غذاهای سرخ شده، ساندویچها و روغن نباتی صنعتی به وفور یافت میشود.۹۶درصد ماده اولیه روغن نباتی در ایران وارداتی است، که قسمت اعظم آن از گیاهان تراریخته بدست آمده است .بنابراین روغن افتابگردان خوراکی نیست حتی اگر اصل باشد.مضرات روغن نباتی صنعتیرسوب کلسترول در دیواره رگهاتنگی عروق قلبافزایش فشار خوناسیدهای چرب ترانس موجود در این روغنها باعث:زخمهای گوارشیاختلال در سوخت و ساز گلوکزو افزایش التهاب بدن میشود.روغنهای گیاهی غیر صنعتی
روغنهای گیاهی غیر صنعتی شامل روغن هسته انگور، روغن زیتون و روغن کنجد و … هستند که کارخانهای نباشند.روغن زیتون خواص بسیاری دارد و سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که متاسفانه کارخانهای این روغن پالم است، زیرا روغن اصلی دارای بو و طعم است.روغن ارده کنجد بعد از اینکه کنجد را داخل آب و نمک قرار میدهند و تبدیل به ارده میکنند به دست میآید. این روغن مزاج آن گرم وتر است و تا ۲۵۰ درجه حرارت را تحمل میکند.روغنهای حیوانی
روغنهای حیوانی شامل روغن دنبه، روغن زرد (روغن زرد گاوی و گوسفندی) و روغن شحم گاو (چربی اطراف قلوه گاه) میباشند.روغن دنبه گوسفند یکی از روغنهای طبیعی است که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم او تهیه میشود روغن دنبه گوسفند اگر درست تهیه شود بدون بو خواهد بود.روغن زرد حیوانی که فقط از طریق آب کردن کره گاوی به دست میآید قابل استفاده است، روغن زرد به دست آمده از لبنیات گوسفند مکروه اعلام شده است.روغن حیوانی جایگزینی مناسب برای روغن نباتی و کره گیاهیمعرفی روغنهای مفید خوراکی در طب سنتیاز منظر طب سنتی، تمامی روغنهای جامد و مایع صنعتی مضر هستند.روغن ارده کنجد و روغن زیتون بهترین روغنهای خوراکی گیاهی و روغن دنبه و شحم گاو (چربی اطراف قلوه گاه) نیز بهترین روغنهای خوراکی حیوانی محسوب میشود.از بین روغنهای گیاهی، روغن ارده کنجد برای پخت و پز به ویژه سرخ کردن مناسبتر است.روغن زیتون به علت لطیف بودن اگر حرارت ببیند زود میسوزد و بهتر است روی غذا (مثلاً برنچ پخته شده) ریخته شود تا حرارت زیاد از حد نبیند.میتوان از روغن زیتون در سالاد جوانه گندم یا سبزیجات نیز استفاده کرد.روغن شحم گاو شفاست. در طب سنتی ایران و طب اسلامی به خوردن روغنهایی که منشاء حیوانی دارند مانند روغن شحم گاو بسیار تاکید و توصیه شده است .یکی دیگر از روغنهای مفید در طب سنتی روغن ارده کنجد است؛ که خواص زیادی از جمله ملین رطوبت زا، چاق کننده، رفع صفرای سوخته سودا، تنگی نفس، سرفه خشک، درمان زخم ریه و آسم و درمان ادرار سوختگی کودکان و سوزش ادرار دارد.توجه کنید، روغن کنجد با روغن ارده کنجد فرق دارد. روغن کنجدی که جلوی دید مشتری گرفته میشود مصرف آن ممنوع است، چون طبع آن سرد است.آشنایی با خواص انواع روغن خوراکی در طب سنتی
فواید دنبه در کتب طب سنتیضد افسردگیلاغریآرامش اعصابزیبایی صورتاستخوان سازیکاهش غلظت خونسم زدایی بدنو کاهش چربی شکممصرف زیاد انواع روغن چه گیاهی چه حیوانی توصیه نمیشود.بهتر است روغن با مزاج فرد مناسب باشد.مثلا روغن ارده گرم است و در افراد با غلبهی گرم مزاجی، مصرف زیاد آن توصیه نمیشود. روغنهای قلابی!روغن صنعتی و غیر خوراکی نظیر روغنهای جامد و مایع موجود در بازار متاسفانه عامل اصلی بسیاری از بیماریها هستند نظیرگرفتگی عروق، تودههای چربی، کبد چرب، سکته و…بیشتر محتوای روغنهای مایع از پارافین خوراکی که محصول پالایشگاهای نفت است درست شده است که کلسترول خون را افزوده موجب چربی خون و… میشود که کشنده است.روش تشخیص روغن زیتون مرغوباز زیتون بیهسته، زیتون سیاه، روغن زیتون بیبو و تصفیه شده استفاده نکنید.مقدار زیادی از روغن زیتون به صورت قاچاق وارد میشود و موضوع بدتر این است که معمولاً این روغنهای قاچاق تفاله هستند یعنی آن روغن زیتونها از تفاله زیتون گرفته شدهاند که در ایران واردات آن کاملاً ممنوع است. در اروپا نیز خانوادههایی که از توان مالی پایینی برخوردارند از این نوع روغن زیتون استفاده میکنند.روغن حیوانی و روغن شحم گاوخواص روغن گاو
– پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):هر کس یک لقمه چرب شده به روغن حیوانی بخورد، به همان اندازه، بیماری از تن او فرو میریزد. گوشت گاو، درد است و روغن آن، شفا و شیرش نیز درمان. هیچ چیز، همانند روغن گاو، به بدن در نیامده است.روغن گاوی باید به سرعت جایگزین روغن نباتی و مایع شود.خواص آن بیشمار است از جمله:استخوان ساز استکاهنده غلظت خونکاهنده چربیهای زائد شکمیشاداب و سفید کننده پوستسم زدایی بدندرمان رماتیسم عمیقو…کسانی که شکستگی استخوان دارند حتما از روغن حیوانی استفاده کنند.روغن حیوانی را عسل چرب نامیده اند.روغن حیوانی درمان پوکی استخوان و موجب استحکام عضلات و استخوان هاست.مطمئنا یکی از ارکان طول عمر و جوانی پایدار، استفاده از روغنهای حیوانی، کنجد و زیتون است.تحقیقات علمی نشان میدهد که اسید لینولوئیک و اسید آراشیدونیک موجود در روغنهای حیوانی موجب افزایش HDL و کاهش LDL میشود.– امام علی (علیه السلام):گوشت گاو، بیماری است و شیر آن، شفاست و روغنش درمان است. پیه هم به اندازه خود، درد را از بدن برون میبرد و مردم به هیچ چیز، برتر از روغن گاو، درمان نجسته اند.– مکروه بودن روغن حیوانی برای پیران– امام صادق (علیه السلام):روغن حیوانی، چیزی است که همانند آن، به بدن درنیامده است؛ اما من آن را برای پیر، ناخوشانید میدانم.این روغن چربیهای شما را آب میکند!
آب کردن چربیهای زیر شکم، رشد عضلانی بدن، تناسب اندام، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کنندهی بسیار موثر سیستم دفاعی بدن است. طرز تهیه روغن شحم گاوروغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه گاه گاو اطلاق میشود که روغن بسیار لطیفی است و زود آب میشود. برای این که نسوزد و خوب آب شود باید همراه آن، مقداری از روغنهای جاهای دیگر داخل شکم گاو که جزء احشاء است و کمی مقاومتر از روغن اطراف قلوه میباشد نیز اضافه کنید.
مثلاً به ازای یک کیلو چربی اطراف قلوه، دویست گرم نیز چربی احشاء را داخل ظرفی ریخته و بگذارید.بعد از تمیز کردن شحم و خرد کردن ان مواد زائدی که درون آن هست جدا کرده و چند ساعتی در آب و نمک و کمی سرکه طبیعی بخیسانید سپس آبکش کرده در قابلمهای ریخته (بهتره مسی باشه) و روی شعله خیلی کم (سوزنی) گذاشته شود.
هر ده دقیقه یکبار روغنی که درمیاد باید در ظرف جداگانهای بریزید تا زمانی که همه روغن گرفته شود و تفالهها باقی بماند (یاد آور میشوم که شعله خیلی باید کم باشد تا نسوزد) البته باید دقت شود که اولین ده دقیقه روغنی که درمیاد با روغنهای دیگر مخلوط نشود، چون همراه با آب هست و اگر با روغن مخلوط شود هم طعمش عوض میشود هم کپک میزند پس دقت شود که اولین ده دقیقه هر روغنی که درآمد در ظرف دیگری ریخته شود.بعد از آب شدن، روغن را از صافی بگذرانید و در یخچال نگهداری کنید.روغن کنجد و خواص شگفتانگیز روغن کنجد
روغن کنجد و یک دنیا خاصیت..روغن کنجد حاوی آنتی اکسیدانهای طبیعی است که باعث از بین رفتن سرطانهای خفته در بدن شده و موجب جلوگیری از سرطانهای دستگاه گوارش، پروستات و سینه میشود. این روغن همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین E موجب شفافیت و لطافت پوست میشود.روغن کنجدروغن کنجد در بین روغنهای خوراکی به ملکهی روغنها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانههای روغنی دیگر داراست، اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانههای دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته میشود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغنهای خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد. نوع لیگنان و آنتی اکسیدانهای طبیعی موجود در این روغن باعث بروز مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون و خواص فیزیولوژیکی ارزشمند روغن کنجد شده است.ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونهای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.خواص روغن کنجد
کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون (LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب (HDL)* کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا* جلوگیری از سرطانهای سینه، پروستات و سرطانهای دستگاه گوارش* جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق* جلوگیری از بروز سکته قلبی* جلوگیری از بروز آب مروارید* شفافیت و لطافت پوست به دلیل غنی بودن از ویتامین E* مناسب برای سرخ کردن به دلیل مقاومت بالای حرارتی* کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون* جلوگیری از بیماریهای مفصلی و آرتروز* خواص آنتی اکسیدانی فوقالعاده به دلیل وجود دو ماده شیمیایی sesamol و sesamin. آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزادی که به سلولها آسیب میرسانند و به روند پیری سرعت میبخشند مقابله میکند.* ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر که میخواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همهی روغنها یکسان است؛ یعنی هر ۵ گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری میشود چیزی در حدود ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد.* روغن کنجد
روغن گوسفندیروغن گوسفندی ویتامین ب ۱۲داردعشایرکه زایمان میکنند یک پیاله داغ کرده سرمیکشند وبجای اینکه ۲۰روز دررختخواب بخوابند همانروز حرکت میکنندب ۱۲علیه کم خونی کشنده است
اگرروغن را با عسل صبحانه بخوری لذت بخش میشه.ولی بالای ۵۰سال کسی داشته باشه اگرشب بخوری خیلی مطلوب نیستروغن سوخت قلب است و افراد یبوستی یعنی سوداوی یا سردخشک دارویشان روغن استپوست اینگونه افراد هم خشک است که با خوردن روغن زیباترونرم ولطیف ترمیشود.
استفاده از روغن های مایع و مضرات آن
این نشانه تغذیه غلط ما است که ۶۵میلیون کمبود کلیسم و۵۰میلیون نفرکم خونی دارند ونزدیک ۶۰میلیون کمبود ویتامین ب دارند این را صفوی مسئول تغذیه وزارت بهداشت سال ۱۳۸۵گفته است. ۵۸میلیون کمبود کلسیم و ۵۲میلیون کمبود ب و۴۶میلیون کم خونی ظرف این ۶سال مردم کم خون ترشده اند فقیرتر شده اند این نشانه اهتمام اسلام برای رفع گرسنگی وبهبود کم خونی استچرا اینقدرامروز جوانها بعلت درد دست چپ وقفسه چپ سینه میرن تست اکو وپزشک قلب؟چرا روزی ده نفرخودکشی میکنند؟ این نشانه کمبود ویتامین ب بدن استچرا بچه ازلیوان مامانش اب نمینوشد این نشانه کمبود ب استزخم دهان واحساس شن درچشم و ووزوزش گوش و ریزش مو ازنشانههای کمبود ویتامین ب است ماشینی که دینام (ویتامین ب) نداشت نباید انتظارداشت روشن بشه وحرکت کندبهترین روغن برای بیماران کبد چرب
بهترین روغن برای این افراد روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، روغن کنجد و روغن هسته انگور است؛ مخصوصا، چون نقطه دود بالایی دارند برای تفت دادن یکسری مواد غذایی میتوان از آن استفاده کرد.طرز تهیه روغن دنبه از زبان دکتر کردافشاری:
سه کیلو دنبه گوسفندی را با سه عدد پیاز درشت به اضافه یک لیوان سرکه یا آبلیمو یا آبغوره خانگی یا رب انار خانگی؛ به همراه یک لیوان گلاب اضافه کرده و ۱۵۰گرم پوست سیب درختی یا رنده سیب درختی یا ۱۵۰ گرم میوه “به” نیز به آن اضافه شود. همچنین، یک قاشق چای خوری یا مربا خوری میخک یا میتوان ۲ قاشق کاکوتی اصل به مخلوط دنبه خود اضافه کنیم و همه را هم چرخ کرده و ترکیب را روی شعله ملایم میگذاریم تا رطوبت آن برود و آبی که وجود دارد حذف شود و روغن خالص بماند و بعد صافش میکنیم و میگذاریم در جایی منجمد شود.
بیشتر بخوانید:باورهای نادرست در رژیم غذاییپیاز و ترکیباتی که به دنبه گوسفند اضافه میکنیم بوی بد دنبه را از بین میبرد و اصلاحش میکند یعنی آن لزوجت و غلظت آن را از بین میبرد و مانع رسوب آن میشود و اگر به این صورت تهیه شود میتوان مصرف کرد.خواص روغن کنجد خواص روغن گاوی روغن دنبه روغن زیتون روغن شحم گاو طرز تهیه روغن شحم معرفی روغنهای سالم
بهترین روغن ها برای مصرف
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
منابع: طبایع، اسلام طب