از احساس ناامنی تا رسیدن به اعتماد به نفس
از احساس ناامنی تا رسیدن به اعتماد به نفس

نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد: بسیاری از افراد به طور متوسط پنج بار در روز احساس ناامنی می‌کنند. این مطالعه نتیجه بررسی اعتماد به نفس ۲ هزار شرکت کننده بوده و طی آن مشخص شد که برای بسیاری از افراد، رسیدن به اعتماد به نفس دشوار است.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من ، مطالعات جدید محققان نشان داد: افراد در مواجهه با موقعیت‌های دشوار مانند صحبت کردن در مقابل یک گروه بزرگ (۴۰٪)، عدم آمادگی مناسب برای کاری خاص (۳۴٪) یا شروع یک کار جدید (۲۸٪) کنترل اعصاب خود را از دست می‌دهند. پاسخ دهندگان همچنین اعلام کردند: در شرایط ویژه و در موقعیت‌های ناخوشایند مانند امتحان یک برنامه جدید برای اولین بار (۲۷٪) یا ورود دیرهنگام به یک جلسه (۲۲٪) بسیار ناراحت و مضطرب می‌شوند.این نظرسنجی همچنین نشان داد: بسیاری از مردم اجازه نمی‌دهند مشکلات زندگی روحیه و اعتماد به نفس آن‌ها را از بین برده و در این مسیر نکات و ترفند‌های خاص خود را برای به دست آوردن اعتماد به نفس بیشتر استفاده می‌کنند. در صدر فهرست این عوامل، اتخاذ طرز فکر مثبت (۴۸%)، جلب حمایت خانواده و دوستان (۴۸%)، آمادگی برای انجام کار‌های مختلف (۴۵%)، ورزش کردن (۴۳%) و کمک به دیگران (۴۱%) قرار دارند.در این میان نکته جالب اینجاست که ۵۵ درصد از کسانی که قبلاً اعتماد به نفس کاذب داشتند، گفتند که در واقع این موضوع به افزایش اعتماد به نفس واقعی آن‌ها کمک کرده است. علاوه بر این، یک سوم از پاسخ دهندگان (۳۲%) اعلام کردند در بیشتر مواقع یا همواره احساس می‌کنند که باید تا زمان کسب اعتماد به نفس واقعی، تلاش کنند شرایط بهتری داشته باشند.
نتایج این مطالعه همچنین نشان داد: برای سه چهارم (۷۶٪) افراد مورد بررسی قرار گرفته، اعتماد به نفس یک اثر دومینو وار دارد. یعنی بیشتر افراد زمانی که در یک زمینه تسلط داشته باشند در سایر زمینه‌های زندگی خود احساس امنیت می‌کنند. این موضوع به خصوص در مورد ورزش (۳۴٪) و رابطه با خانواده و والدین (۳۳٪) صادق بود. در این میان از هر ۱۰ نفر ۷ نفر نیز گفتند که ورزش بر میزان اعتماد به نفس آن‌ها تأثیر می‌گذارد.کریگ الکساندر، از پژوهشگران این تیم مطالعاتی در رابطه با یافته‌های فوق می‌گوید: تعجبی ندارد که یاد بگیریم فعال بودن و حفظ یک روال ورزشی مداوم می‌تواند به سلامت جسمی و عاطفی شما کمک کند. جدا از فواید فیزیکی آشکار، بعد از ورزش، احساس غرور و موفقیت نیز وجود دارد، به خصوص اگر تمرینی باشد که مرز‌های توانمندی و رکورد‌های قبلی شما را جابجا کند.در این میان نقش اطرافیان نیز بسیار مهم ارزیابی می‌شود، زیرا تقریباً نیمی از افراد اعلام کردند به دنبال حمایت از عزیزان خود بوده (۴۸%) و وقتی دیگران از آن‌ها تعریف می‌کنند احساس اطمینان می‌کنند (۳۱ %).علی رغم این که بسیاری از پاسخ دهندگان می‌دانند که برای داشتن اعتماد به نفس نباید به دیگران تکیه کنند، بخش عمده‌ای از آن‌ها اعتراف کردند که وقتی جوانتر بودند، برای نظرات دیگران بیشتر از نظرات خود (۳۷٪) ارزش قائل بودند، اما ۴۶ درصد گفتند که اکنون نظر خودشان در مورد خودشان اهمیت بیشتری دارد.در خاتمه باید به یاد داشت که وقتی از نظر ذهنی یا فیزیکی احساس ضعف می‌کنید، پیدا کردن انگیزه‌ای برای حرکت در جهت مثبت دشوار است. در این مسیر، پیدا کردن یک برنامه عمل و ابزار‌های مورد نیاز برای رساندن شما به هدفتان، اولین قدم محسوب می‌شود. از این گذشته، درک این موضوع که چه موانعی سرعت شما را کم کرده یا شما را عقب می‌اندازد، بسیار مهم بوده و به شما در بازگشت به مسیر درست کمک می‌کند.منبع: studyfinds