مهم‌ترین خاصیت شربت زعفران و گلاب + طرز تهیه
مهم‌ترین خاصیت شربت زعفران و گلاب + طرز تهیه

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را برای از بین بردن اضطراب و استرس مفید دانست.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، شربت زعفران و گلاب حاوی انواع ویتامین‌های A، C، E، گروه ویتامین‌های B مانند B ۱، B ۲، B ۶، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، اسید فولیک، منگنز، سلنیوم و روی است.برای بررسی خواص شربت زعفران و گلاب و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
بیشتربخوانید: خواص شگفت انگیز «دانه کرفس»
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شربت زعفران و گلاب اظهار کرد: این شربت مفرح و نشاط آور بوده و برای افرادی که دچار اضطراب، استرس، افسردگی و دلشوره هستند بسیار مفید است.وی با اشاره خاصیت اشتهاآوری شربت زعفران و گلاب بیان کرد: این شربت برای افرادی که بی میلی به غذا دارند به ویژه کودکان کم اشتها مفید است؛ شربت زعفران و گلاب موجب تقویت معده و هضم بهتر غذا می‌شود و نفخ معده را هم از بین می‌برد.این محقق و پژوهشگر طب سنتی شربت زعفران و گلاب را برای مبتلایان به آسم و قند، فشار و چربی خون مفید دانست و افزود: این شربت خون ساز است و باعث تقویت عمومی بدن و قلب هم می‌شود.عظمایی تاکید کرد: شربت زعفران و گلاب حافظه را تقویت می‌کند و برای مبتلایان به آلزایمر و پارکینسون هم مناسب است.وی با اشاره به مفید بودن شربت زعفران و گلاب برای زنان در دوران قاعدگی گفت: این شربت درد‌های این دوران را از بین می‌برد؛ زنان باردار نباید شربت زعفران و گلاب را میل کنند، زیرا این شربت ممکن است به خود و جنینشان آسیب برساند، ولی مادران شیرده می‌توانند آن را مصرف کنند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: شربت زعفران و گلاب قوای جنسی را تقویت می‌کند و برای رفع سردردها، تنش‌های عصبی، بی خوابی و اضطراب بسیار مفید است؛ این شربت از پیری زودرس هم مانع می‌شود.عظمایی یادآور شد: شربت زعفران و گلاب مجاری ادراری را پاکسازی و پوست و مو را هم تقویت می‌کند.
مواد لازم برای تهیه یک لیتر شربت زعفران و گلابزعفران نصف قاشق غذاخوریگلاب یک لیوانعرق بیدمشک یک لیوانآب نیم لیترعسل پنج تا ۶ قاشق غذاخوریآب جوش ولرم نصف لیوانطرز تهیه شربت زعفران و گلاب-آب را داخل پارچ بریزید و به آن گلاب و عرق بیدمشک را اضافه کنید و خوب هم بزنید.-عسل را داخل آب جوش ولرم حل سپس زعفران را هم به آن اضافه کنید.-محلول عسل، آب و زعفران را به مواد درون پارچ بیفزایید.-می توانید به شربت زعفران و گلاب چند تکه یخ اضافه و آن را جرعه جرعه میل کنید البته اگر روزه داران قصد دارا باشند این شربت را در وعده افطار میل، نباید به آن یخ اضافه کنند..منبع: آکاایران