فواید کتابخوانی کودکان
فواید کتابخوانی کودکان

کتاب خوانی یکی از روش‌های تقویت حافظه و هوش است و جزء عادتهای خوب برای بچه ها می باشد.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، با کتاب خواندن نه‌تنها دایره لغات کودکان‌تان را تقویت می‌کنید بلکه به آن‌ها کمک می‌کنید که شکل حروف و کلمات را یاد بگیرند و زودتر خواندن و نوشتن را بیاموزند. علاوه براین یکی از مهم‌ترین عاداتی که می‌تواند آینده هر کسی را تعیین کند عادت به خواندن کتاب‌های مختلف است.
 
پس بهتر است که برای رشد این عادت در کودکانمان زمان صرف کنیم و در این مسیر صبور باشیم. کتاب خواندن باعث افزایش خلاقیت و افزایش قدرت تمرکز در کودکان می‌شود. علاوه بر خلاقیت، کتاب خواندن می‌تواند قدرت حل مسئله کودکان را نیز افزایش دهد.
همچنین از فواید خواندن کتاب برای کودکان با صدای بلند این است که به آن‌ها کمک می‌کند تا موضوعات مختلف در مورد جهان و زندگی اطراف‌شان را درک کنند..

بهترین هدیه‌ای که می‌توانید به فرزندتان بدهید این است که از سن پایین و قبل از اینکه خودش بتواند کلمات را بخواند، کتاب خواندن را برای او شروع کنید. چراکه تحقیقات نشان داده این کار فواید زیادی برای کودکان دارد و حتی در ماه‌های اول زندگی به رشد آن‌ها کمک می‌کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با فواید کتاب خواندن برای کودکان و نکاتی که باید رعایت کنید، آشنا شوید.
 
مهم‌ترین فواید کتابخوانی برای کودکان عبارتند از: 
ایجاد پیوند عاطفی 
خواندن کتاب فرصت خوبی را برای شما و فرزندتان فراهم می‌کند که با هم وقت گذرانده و ارتباط برقرار کنید. کودکان وقتی برایشان کتاب خوانده می‌شود، احساس امنیت می‌کنند و علاوه بر آن، نگرش مثبتی نسبت به کتاب و مطالعه کردن پیدا می‌کنند.
 
بهبود مهارت‌های شنیداری 
شنیدن یک داستان با صدای بلند باعث افزایش درک کودک می‌شود و به تقویت مهارت‌های شنیداری او کمک می‌کند. به اعتقاد کارشناسان، گوش دادن یک نوع مهارت است که کودکان باید قبل از اینکه خودشان بتوانند شروع به کتاب خواندن کنند، آن را بیاموزند.
 
رشد شناختی و زبانی
حتی کم‌سن و سال‌ترین کودکان هم از کتاب خواندن والدین سود می‌برند. شواهد نشان می‌دهد کودکانی که برایشان کتاب خوانده می‌شود و با آن‌ها صحبت می‌شود، در مهارت‌های زبانی و رشد شناختی، مانند حل مسأله، امتیاز بالاتری کسب می‌کنند. محققان می‌گویند که تعاملات کلامی (کتاب خواندن، صحبت کردن و…) بین والدین و کودکان خردسال ممکن است تا ۱۴ سالگی باعث افزایش بهره‌ی هوشی (IQ) و تقویت مهارت‌های زبانی شود.
 
گسترش دایره‌ی واژگان
کارشناسان معتقدند که کتاب خواندن برای کودکان به افزایش دایره‌ی واژگان آن‌ها کمک می‌کند. چون غالباً کتاب‌هایی که می‌خوانید حاوی کلماتی هستند که ممکن است در ارتباطات روزمره‌ی خود از آن‌ها استفاده نکنید.
 
افزایش دامنه‌ی توجه
یکی از مهم‌ترین فواید کتاب خواندن برای کودکان این است که به آن‌ها در بهبود مهارت‌های تمرکز و خودانضباطی کمک می‌کند. ممکن است در ابتدا کودک به داستان شما گوش ندهد، اما با گذشت زمان وقتی به‌طور منظم این کار را تکرار کنید، کودک عادت می‌کند که با دقت بیشتری گوش دهد. در این هنگام کودک یاد می‌گیرد که بنشیند، برای مدت طولانی‌تری توجه‌ی خود را به داستان شما معطوف کند و حتی آن را به خاطر بسپارد.
 
افزایش خلاقیت
کتاب‌ها دنیای کاملاً جدیدی را به روی فرزند شما می‌گشایند. داستان‌های تخیلی فراتر از دنیای واقعی هستند و از عناصر فانتزی استفاده می‌کنند که کودکان را به تفکر خارج از چارچوب وادار می‌کند. بنابراین، تخیل کودکان و خلاقیت آن‌ها تقویت می‌شود. به اعتقاد کارشناسان، خلاقیت برای توسعه‌ی علایق و ایده‌ها و همچنین تقویت سلامت عاطفی مهم است.

کتاب جذاب به رشد شخصیت و تخیل کودک کمک می‌کنند
 
 یادگیری درس زندگی
کتاب خواندن این فرصت را برای کودکان فراهم می‌کند که با توجه به سن خود و به روش‌های مناسب درباره‌ی دنیای واقعی صحبت کنند. کودکان از خواندن کتاب‌هایی لذت می‌برند که درباره‌ی زندگی روزمره‌ی کودکان هم‌سن و سال خودشان است.
 
وقتی برای کودک کتاب می‌خوانید، او از شخصیت‌های داستان الگوبرداری می‌کند. درنتیجه، یاد می‌گیرد که چگونه با موقعیت‌های جدید روبه‌رو شود. به‌عنوان مثال اگر قهرمان داستان به دندانپزشکی برود، فرزند شما هنگام مراجعه به دندانپزشکی احساس تنهایی و ترس نمی‌کند.
 
 رشد اجتماعی و عاطفی
رشد اجتماعی و عاطفی با خواندن کتاب بیشتر می شود.
 
از سایر فواید کتاب خواندن برای کودکان می‌توان به یادگیری نحوه‌ی مواجهه با تجربه‌های سخت یا استرس‌زا اشاره کرد. والدین می‌توانند با خواندن کتاب داستان درباره‌ی موقعیت‌های مختلف، مانند رفتن به مدرسه، با فرزند خود گفتگو کنند و به او نشان دهند که احساس ترسش طبیعی است و فقط باید روش مقابله با آن را یاد بگیرد. علاوه بر این؛  در مدرسه عملکرد بهتری خواهد داشت ؛ در نوشتن انشا خلاقانه عمل خواهد کرد؛  منظور خود را در نوشتن، بهتر بیان می‌کند؛ عزت نفس و اعتماد به نفس بالاتری خواهد داشت.

 
منبع: healthline/ رادیو کودک