ساخت یک باتری قابل شارژ خوراکی
ساخت یک باتری قابل شارژ خوراکی

گرچه قورت دادن باتری‌ها ایده خوبی نیست، اغلب دستگاه‌های الکترونیکی پزشکی قابل بلع، باتری دارند. یک نوع باتری جدید می‌تواند استفاده از چنین دستگاه‌هایی را ایمن‌تر کند، زیرا کاملاً از مواد خوراکی ساخته شده است.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من ، تیمی از دانشمندان به سرپرستی محقق ارشد ماریو کایرونی (Mario Caironi)  در موسسه فناوری ایتالیا، یک باتری خوراکی آزمایشی ساخته اند. در ساخت این باتری از واکنش‌های ردوکس بیوشیمیایی الهام گرفته شده است که در سلول‌های انسان و سایر حیوانات انرژی تولید می‌کند.
آند باتری از ریبوفلاوین یا ویتامین B۲ تشکیل شده، در حالی که کاتد آن از کورستین ساخته شده است. هر دو ماده به طور طبیعی در انواع گیاهان و سایر غذا‌ها یافت می‌شوند. علاوه بر این از زغال چوب فعال برای افزایش رسانایی استفاده می‌شود.
الکترولیت این باتری بر پایه آب است و جداکننده آن از جلبک دریایی نوری ساخته شده است که معمولاً در سوشی استفاده می‌شود. در نهایت، دو کنتاکت فویل طلایی درجه مواد غذایی از یک پوشش موم زنبور عسل بر روی آند و کاتد بیرون زده اند.
پس از شارژ شدن، باتری ۰٫۶۵ ولتی قادر است جریان ۴۸ میکرو آمپری را به مدت ۱۲ دقیقه یا فقط چند میکروآمپر برای بیش از یک ساعت ارائه دهد. اگرچه ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما طبق گزارش‌ها برای تامین انرژی دستگاه‌های الکترونیکی کوچک مانند‌ ای ای دی‌های کم مصرف کافی است.
کایرونی گفت: کاربرد‌های آینده طیف وسیعی از مدار‌ها و حسگر‌های خوراکی را شامل می‌شود که می‌توانند شرایط سلامتی را کنترل کنند. علاوه بر این، با توجه به سطح ایمنی این باتری‌ها، می‌توان از آن‌ها در اسباب بازی‌های کودکان استفاده کرد، جایی که خطر بلع زیاد وجود دارد.
او افزود: در واقع، ما در حال توسعه دستگاه‌هایی با ظرفیت بیشتر و کاهش اندازه کلی هستیم. پیشتر دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون یک باتری خوراکی ساخته بودند که از رنگدانه‌های ملانین استفاده می‌کرد که به طور طبیعی در پوست، مو و چشم افراد وجود دارد.
شرح کامل این تحقیق در مقاله‌ای که اخیراً در مجله Advanced Materials منتشر شده، توضیح داده شده است.