چگونه ترک‌های داشبورد را تعمیر یا ترمیم کنیم؟
چگونه ترک‌های داشبورد را تعمیر یا ترمیم کنیم؟

داشبورد خودرو می‌تواند به دلایل مختلف مانند قرار گرفتن تحت تاثیر اشعه ماورا بنفش خورشید، تصادف اتومبیل و یا حتی فرسودگی ناشی از استفاده بیش از حد نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من ، هنگام رانندگی اطلاع از سرعت فعلی خودرو ، مصرف سوخت ، سرعت موتور و سایر پارامترها برای راننده بسیار مهم است . این اطلاعات بر روی داشبورد اتومبیل نمایش داده می شوند و خودروسازان در تلاش هستند تا آن را کاربردی تر و کاربر پسندتر کنند. داشبورد اتومبیل به دلایل مختلف ممکن است شکسته شود . داشبورد علاوه بر کاربرد های متعدد اطلاع رسانی برای راننده، در زیبایی فضای داخل کابین اتومبیل نیز اهمیت زیادی دارد. بنابراین تعمیر داشبورد اتومبیل از اهمیت زیادی برخوردار است. 
داشبورد اتومبیل چیست؟
داشبورد، بخش مهمی از اتومبیل است که با گذشت زمان و تکنولوژی  ، مفهوم آن تغییر کرده و تکامل یافته است . بطوریکه امروزه در برخی از اتومبیل ها داشبورد به صورت دیجیتال و حتی قابل تنظیم است. ساختار داشبورد تا حد زیادی به سازنده اتومبیل بستگی دارد به طوری که حتی در جدیدترین مدل های اتومبیل ، داشبورد ها به صورت لمسی است و جایگزین نمونه های سنتی ساخته شده از پلاستیک یا چوب شده اند. داشبورد به هر دو قسمت راننده و سرنشین گسترش می یابد.قسمت راننده منطقه‌ای است که بیشترین جزئیات و اهمیت را در طراحی داشبورد دارد به طوری که کنترل فرمان ماشین را در اختیار دارد . همچنین پنل کنترل خودرو با سنسورهای مختلف وسیله نقلیه نیز در این قسمت قرار دارد. امروزه داشبورد مجموعه‌ای از گیج ها یا ابزارهایی است که وضعیت خودرو را نشان می دهند. در قسمت داشبورد جلوی راننده نشانگر سرعت، نشانگر سطح بنزین ، نشانگر دما یا چراغ های هشدار مانند فشار روغن، هشدار باتری یا خرابی موتور را مشاهده کنید .دانستن معنی هر یک از علائم و چراغ هایی که روی داشبورد اتومبیل روشن می شوند بسیار مهم است . این نشانگرها به سنسور هایی که وسیله نقلیه دارد متصل شده امکان تشخیص عیب یا خرابی را برای جلوگیری از تصادف و مشکلات جدی تر می دهند. بنابراین می توان گفت امروزه داشبورد اتومبیل بیشتر یک پنل کنترل خودرو است که تمام ابزار و اطلاعاتی را که برای رانندگی ایمن همیشه باید بدانید را نمایش می دهد.

نحوه تعمیر داشبورد ترک خورده
ترک خوردن داشبورد خودرو به دلایل مختلف مانند قرار گرفتن تحت تاثیر اشعه ماورا بنفش خورشید، تصادف اتومبیل و یا حتی فرسودگی ناشی از استفاده بیش از حد، اتفاق می‌افتد که در این صورت ظاهر داخلی خودرو خراب می شود. از آنجایی که تعویض داشبورد خودرو هزینه زیادی دارد در صورتی که ترک ها و آسیب ها ، جزئی باشند ممکن است بتوانید خودتان مشکل را برطرف کنید و در هزینه های تعویض داشبورد صرفه جویی کنید.بهترین راه برای ترمیم و تعمیر داشبورد ترک خورده اتومبیل استفاده از درزگیرهای سیلیکونی است که در ابعاد کوچک در فروشگاه های ابزار موجود است .سیلیکون، قدرت نگه داشتن ترک ها در کنار یکدیگر را دارد و انعطاف پذیر است. همچنین یک روش ساده و ارزان است که با استفاده از آن می توانید ترمیم و تعمیر ترک های داشبورد اتومبیل را انجام دهید. بدین منظور می توانید مراحل زیر را امتحان کنید:

۱٫ با استفاده از چاقو ، برش هایی به شکل V در اطراف ترک ایجاد کنید، اما توجه داشته باشید که برش ها خیلی عمیق نباشند . قبل از هرکاری ترک ها را هم از قسمت داخلی و هم از قسمت خارجی تمیز کنید و گرد و غباری را که از بر روی داشبورد نشسته است را با یک پارچه مرطوب پاک کنید و اجازه دهید محل کاملاً خشک شود.
۲٫ برای نگه داشتن سیلیکون در ترک ، دو طرف ترک را با چسب نواری بپوشانید و با این کار از نشتی یافتن سیلیکون به سایر قسمت های داشبورد جلوگیری کنید. سیلیکون می تواند به سطوحی که نیازی به آن نیست بچسبد. دور لبه های ترک چسب نواری بچسبانید و پس از پر شدن و اتمام کار آنها را بردارید.
۳٫ ترک های موجود بر روی داشبورد را از درزگیرهای سیلیکونی پر کنید و بگذارید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بماند تا خشک شود. پس از طی این مدت می توانید چسب های نواری را جدا کنید . اگر ترک یا خراش موجود بر روی داشبورد اتومبیل کوچک است می توانید ابتدا نوار چسب را بردارید و سپس بگذارید خشک شود. اما  اگر ترک بزرگ است می توانید قبل از اینکه کاملاً خشک شود یک لایه وینیل را روی آن بمالید. اجازه دهید درزگیر سیلیکونی ۲ الی ۳ ساعت روی داشبورد بماند و خشک شود سپس روی آن را رنگ کنید تا محل کار دیده نشود.از آنجایی که علت اصلی ترک خوردگی داشبورد اتومبیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید و اشعه ماورای بنفش است یک راه خوب برای جلوگیری از این امر این است که روی داشبورد اتومبیل را با پارچه یا بازتابنده های روی شیشه جلو یا عقب بپوشانید و یا به طور کلی خودروی خود را با روکش یا کاور بپوشانید.