۷ باور غلط در مورد موی سر
۷ باور غلط در مورد موی سر

در مورد موی سر و حفاظت از آن باور‌های غلط بسیاری در بین مردم رایج است که در این مطلب به اصلاح چند مورد از این باور‌های غلط می‌پردازیم

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من ، موی سر در زیبایی و جذابیت افراد تاثیر زیادی دارد. به همین دلیل ما اهمیت زیادی به زیبایی موی خود می‌دهیم. تا جایی که گاهی ناخواسته، سلامت مو‌های خود را فدای زیبایی آن‌ها می‌کنیم. نمونۀ این فعالیت‌ها رنگ کردن مو‌ها، سشوار زدن‌های طولانی و مکرر آن‌ها و … است که می‌تواند باعث تخریب ساختار مو شود.
موی سر علاوه بر کارکرد کنونی آن در زیبایی ما، از جمجه و مغز در برابر ضربات و سرما محافظت می‌کند.ساختار موی سر عمدتا ماده‌ای شاخی است که از نوعی پروتئین فیبری به نام کراتین (Keratin) تشکیل شده است.موی سر به طور متوسط یک سوم میلیمتر در روز رشد می‌کند.در هر شبانه روز بین ۲۰ تا ۱۰۰ تار مو بطور طبیعی می‌ریزد که در شرایط عادی به همین تعداد مو جدید روی سر ظاهر می‌شود.اگر تعداد مو‌های ریخته بیش از  موی جدید باشند، به مرور کم پشتی مو آشکار می‌شود. علل مختلفی سبب ریزش بیشتر مو می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به وراثت، تغذیه و سبک زندگی، دارو‌های مصرفی، نحوه نگهداری از مو و …. اشاره کرد.در مورد موی سر و حفاظت از آن باور‌های غلط بسیاری در بین مردم رایج است که در این مطلب به اصلاح چند مورد از این باور‌های غلط می‌پردازیم:۱. کوتاه کردن مو موجب افزایش سرعت رشد آن نمی‌شود.بسیاری تصور می‌کنند که با کوتاه کردن مو، می‌توانند موجب افزایش سرعت رشد مو و پرپشت شدن آن شوند در صورتی که هیچ مورد اثبات شده‌ای در این زمینه وجود ندارد.  

۲. مدل دم اسبی یا گوجه‌ای موجب ریزش بیشتر مو نمی‌شود. 
بسیاری از خانم‌ها تصور می‌کنند که بستن مو بصورت دم اسبی یا گوجه‌ای سبب ریزش بیشتر مو می‌شود. این تصور غلط است.مو در صورتی آسیب می‌بیند که بیش از اندازه کشیده شود که در اینصورت دردناک بوده و فرد متوجه می‌شود؛ بنابراین اگر موی خود را دم اسبی یا گوجه‌ای میکنید، خیلی موی خود را نکشید که آسیبی به ریشه آن نرسد.
۳. شوره سر واگیردار نیست.شوره‌ سر به دلایل فیزیولوژیکی و مشکل روی پوست سر بوجود می‌آید و قابل سرایت نیست. اما ممکن است افرادی رشک (تخم شپش) را با شوره اشتباه بگیرند. شپش در اثر مجاورت و تماس سر منتقل می‌شود که می‌تواند موجب رشک روی سر فرد دیگر شود. در صورتی که دچار شوره سر شده اید با بهترین دکتر پوست و مو مشورت نمایید تا علت اصلی شوره مشخص شده و درمان لازم انجام شود.
۴. کراتینه کردن باعث تقویت مو نمی‌شود.متاسفانه آرایشگاه‌ها برای تبلیغ کار خود باور‌های زیادی را شایع کرده اند. بر خلاف ادعای آنها، کراتینه کردن مو، تنها موجب صافی مو می‌شود، ولی تاثیری روی ریشه مو و تقویت آن ندارد.
۵. بلوند‌ها مو‌های پرپشت تری دارند.افراد بلوند دارای میانگین تعداد موی بیشتری در هر سانتیمتر مربع از پوست سر هستند، ولی این موها، نازکتر از مو‌های افراد مو مشکی است و به همین دلیل کم پشت‌تر از مو‌های مشکی بنظر می‌رسند. مو قرمز‌ها دارای ضخیم‌ترین مو هستند.
۶.اصلاح موی کودکان کمتر از یک سال باعث رشد بیشتر مو نمی‌شود.
مو‌های نوزادان عمدتا شبیه کرک است و رنگدانه ندارد و با گذشت زمان مو‌های ضخیم‌تر و دارای رنگدانه جایگزین آن‌ها می‌شود. این فرآیند ربطی به کوتاه کردن مو ندارد و به مرور اتفاق می‌افتد و نیازی به کوتاه کردن مو برای رشد بیشتر و ضخیم شدن ندارد.۷. شامپو‌ها سبب افزایش سرعت رشد مو نمی‌شوند.
شامپو‌ها در شستشوی درست مو و بخصوص پوست سر بسیار موثرند، اما نمی‌توانند موجب افزایش سرعت رشد مو‌ها شوند. در صورتی که مو‌های کم پشتی دارید، جهت جلوگیری از ریزش مو و تقویت مو‌های خود، به پزشک پوست مراجعه کنید.
 
برای حفاظت از موهای خودتان و بهبود آنها، با پزشک متخصص مشورت کنید .