نکاتی برای نگهداری قارچ‌ها به مدت طولانی
نکاتی برای نگهداری قارچ‌ها به مدت طولانی

اگر می‌خواهید از سیاه و خراب شدن قارچ‌ها به مدت طولانی جلوگیری کنید می‌توانید با روش فریز کردن یا نگهداری در بسته بندی اصلی همیشه از قارچ‌های تازه استفاده کنید.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من ، قارچ ها می توانند یکی از سخت ترین مواد غذایی درنگهداری باشند چون سریع می توانند رطوبت زیادی را جذب و شروع به خراب شدن کنند. قارچ ها را تا جایی که ممکن است در بسته بندی اصلی خود نگه دارید، قارچ ها را در کیسه کاغذی یا دستمال کاغذی و یا منجمد کنید همه اینها می تواند کمک کند قارچ ها تازه تر بمانند.

اگر می خواهید قارچ های تازه ای که خریداری کرده اید را برای مدت زمان طولانی نگه داری و حفظ کنید، تا هر زمان که خواستید از آن ها استفاده کنید، می توانید از روش منجمد کردن قارچ ها استفاده کنید.
استفاده از بسته بندی اصلی برای نگهداری قارچ
۱ . قارچ را در بسته بندی اصلی خود نگه دارید
اگر قرار نیست از قارچ خود استفاده کنید، بسیار خوب است که آن ها را با بسته بندی های پلاستیکی نگهدارید زیرا پوشش پلاستیکی معمولا سوراخ هایی دارد که رطوبت اضافی را بدون خشک کردن قارچ ها از بین می برد.
۲٫ قارچ را با پوشش کوچک بپوشانید.
اگر به کمی قارچ نیاز دارید، کوچک ترین سوراخ ممکن روی پوشش پلاستیکی اصلی را ایجاد کنید. زمانی که قارچ را نیاز دارید از بسته بردارید، آن ناحیه را ببندید تا هوا وارد پلاستیک نشود.
۳٫ قارچ ها را داخل یخچال بگذارید.
بعد از این که قارچ را به خانه آوردید، آن ها را در بسته بندی که دارد داخل یخچال قرار دهید. قرار دادن قارچ تازه داخل یخچال سرعت خراب شدن را کاهش می دهد با استفاده از این تکنیک قارچ های باید حدود یک هفته سالم بماند.

استفاده از کیسه کاغذی برای نگهداری قارچ
۱٫ قارچ ها را در کیسه کاغذی قرار دهید.
اگر نمی خواهید قارچ ها را در بسته بندی اصلی خود نگهدارید، به جای آن می توانید آن ها را در کیسه کاغذی ذخیره کنید. اندازه کیسه می تواند بسته به این که چقدر قارچ دارید، تغییر کند اما کیسه های کاغذی قهوه ای به طور کلی بهترین انتخاب هستند. همچنین می توانید آن ها را قبل از اینکه در کیسه کاغذی جای دهید، در حوله مرطوب ببندید.
۲٫ پاکت کاغذی را باز بگذارید.
بالای کیسه قارچ را نبندید رها کردن آن سطح رطوبت را متعادل نگه می دارد، کیسه مقداری رطوبت را به دام می اندازد باز گذاشتن آن باعث می شود از رطوبت بیش از حد قارچ جلوگیری شود.
۳٫ کیسه را در یخچال نگهدارید.
باید کیسه کاغذی قارچ را در یخچال نگهدارید ترجیحا در یکی از کشوهای یخچال این باعث می شود عطر و مزه غذاهای دیگر به قارچ وارد نشود کشوها نیز برای تمیز نگه داشتن سبزیجات تازه به مدت طولانی طراحی شده اند با استفاده از این روش می توان قارچ را یک هفته تا۱۰ روز نگهداشت.

فریز کردن قارچ برای نگهداری طولانی مدت
با روش های زیر می توانید قارچ را طولانی مدت در فریزر نگه دارید:
روش اول:بلانچ کردن قارچ
قارچ های سالم را انتخاب کنید، از قارچ‌های سیاه شده یا لکه‌دار استفاده نکنید یا حتی المقدور پوست آن را بگیرید.
قارچ‌ها را خوب بشویید و برای مدتی قارچ‌ها را در آب سرد غوطه‌ور کنید.
قابلمه‌ مناسبی پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا آب جوش آید و مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.
قارچ‌های خرد شده را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید.
بگذارید قارچ ها به مدت ۳ دقیقه درون آب جوش بپزد.
قارچ‌ها بلافاصله از آب جوش خارج کرده و درون آب سرد بریزید.
بعد از سرد شدن قارچ‌ها دوباره آنها را درون آب در حال جوشیدن بریزید و اجازه دهید ۲ الی ۳ دقیقه دیگر بپزد.
دوباره قارچ‌ها درون آب سرد ریخته و درون آبکش بریزید تا آب آن‌ها خارج شود.
قارچ‌های بلانچ شده را درون ظرف درب‌دار مناسبی ریخته و در فریزر بگذارید
با این روش قارچ را به مدت ۴ ماه درون فریزر می توانید نگه دارید.
روش دوم: بخارپز کردن قارچ
قارچ های سالم را انتخاب کنید، از قارچ‌های سیاه شده یا لکه‌دار استفاده نکنید یا حتی المقدور پوست آن را بگیرید.
قارچ‌ها خوب بشویید.
قارچ ها را پس از شستشو خرد کنید.
قارچ‌های خرد شده را درون ظرفی دارای آب سرد و مقداری آبلیمو بریزید.
بعد از دقایقی قارچ‌ها را آب بکشید و درون آبکش ریخته تا آب آن خارج شود.
قارچ‌ها را درون ظرف بخارپز ریخته و اجازه دهید به مدت ۳ الی ۵ دقیقه کاملا پخته شود.
بعد از بخارپز شدن قارچ ‌ها را به ظرف آب سرد منتقل کنید و آب بکشید.
قارچ‌ها را درون ظرف درب‌دار مناسبی در فریزر قرار دهید.
بخارپز کردن سبب می شود طعم و عطر قارچ بعد از فریزر کردن حفظ شود.
روش سوم: تفت دادن قارچ
قارچ‌ها را خوب بشویید و درون آبکش ریخته و بگذارید کاملا خشک شود.
درون تابه‌ای مناسب مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود.
قارچ‌های خرد شده را با چند قطره آبلیمو درون روغن بریزید تا به مدت ۳ الی ۵ دقیقه تفت بخورد.
شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا قارچ‌ها کمی سرد شود.
قارچ ها را روی دستمال بگذارید تا روغن‌شان گرفته شود زیرا در غیر اینصورت قارچ در فریزر زود فاسد می شود.
قارچ‌ها را درون ظرف درب‌دار مناسبی بریزید و در فریزر قرار دهید.
اگر مقدار زیادی قارچ را با هم فریز می کنید بهتر است آن ها را در چند کیسه جداگانه یا ظرف درب دار فریز کنید تا هنگام استفاده کار شما راحت تر باشد.
نکته مهم
هنگام مصرف باید بگذارید قارچ های یخ زده آب شوند، برای این کار مطمئن ترین روش این است که از شب قبل آن ها را داخل یخچال بگذارید تا یخ آن ها باز شود.