فضای مجازی یکی از فراهم کنندههای زمینه انحراف افراد است، اما خانوادهها میتوانند با ابزار محبت مانع جدی در این امرباشند.
به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من،اعضای خانواده باید مورد محبت خالصانه یکدیگر قرار گیرند، محبتی که شرطی برای ابراز آن اعلام نشود و بی دریغ وفراوان باشد.در خانوادههایی که صمیمیت و مهربانی وجود دارد، اعضای خانواده بویژه فرزند میتواند با اطمینان به شخصیت خود، با مشکلات روبهرو شود و از سوی دیگر بدون داشتن اضطراب و تشویش، رفتارهای نامناسب خود را به نحو مطلوبی تغییر دهد.
اهمیت دوستی در خانوادهدر واقع آن چیزی که سبب استحکام خانواده و اعضای آن میشود داشتن پیوند عمیق عاطفی و روحی اعضا بایکدیگر است. اگر بتوانید بذر محبت را در بین اعضای خانواده بکارید قطعا ثمره پایداری و رضایتمندی را در زندگی خود خواهید دید.انسانها هم از داشتن رابطه مثبت و خوشایند با دیگران، احساس رضایت میکنند و هم مایل به تداوم آن هستند و بسته به میزان عاطفه مثبت و خوشایند، پایداری و رضایتمندی از رابطه نیز متفاوت خواهد بود.شما وقتی میتوانید از شیرینی زندگی لذت ببرید که محبت در روابط تان موج بزند، با محبت، ماشین زندگی شما به مسیر خودش ادامه میدهد. در ارتباط با فرزند هم اظهار محبت بسیار مهم است محبت به فرزند نیز او را از ابتلا به عقده نفسانی و احساس کمبود حقارت مصون میدارد، اما کودکی که از محبتهای گرم پدر و مادر محروم بوده و یا نیاز او درستی اشباع نشده است، در نفس خویش احساس محرومیت و نسبت به پدر و مادر و دیگرانی که او را دوست ندارند، عقده نفسانی پیدا میکند. چنین انسانی در معرض هر گونه انحراف و فسادی خواهد بود.
جدی گرفتن محبت در خانوادهایکاش خانوادهها ارزش مهرومحبت را میدانستند تا هر زندگی زناشوییای با موفقیت پیش میرفت. مهر و محبت به اعضای خانواده و خصوصا به همسر، دارویی است برای تسکین تمامی دردها و مشکلات و سوختی برای بکار انداختن ماشین وجود انسان در تمامی جادهها وسنگلاخها.توجه: خداوند منان وعده داده است که بعد از ازدواج محبت را در بین زوجین محبت برقرارکند. خداوند میفرماید: یکی از آیات (لطف) او آن است که برای شما از جنس خودتان جفتی بیافرید که در کنارش آرامش یافته و با هم انس گیرید و میان شما رأفت و مهربانی برقرار فرمود. در این امر نیز برای مردم با فکرت ادلهای (از علم و حکمت حق) آشکار است.ساخت محبت در ابتدای زندگی
پایه ریزی محبت برای داشتن یک خانواده خوب باید در همان ابتدای راه شروع شود و با تلاش و کوشش زن و شوهر تا آخر ادامه داشته باشد. حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) میفرمایند: همیشه با همسرت مدارا کن، و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود.بیشتر بخوانید: تربیت کودکان با محبت
روشهای رفتار محبت آمیز در خانوادهمحبت خودتان را نشان دهیدبرای اینکه اعضای خانواده از محبت شما سیراب شوند، لازم است ابراز محبت کنید و محبت خودتان را از آنها دریغ نکنید. اگر آنها محبت شما را نبینند و درک نکنند، برای رفع نیازهای خود به کارهای دیگری پناه خواهند برد.بدون تردید غالب کشاکشهای خانوادگی، سردی ها، بی اعتنایی ها، بی رغبتی ها، خانه گریزی ها، ستیزها، جداییها و طلاقهای بین زن و شوهرها به دلیل فقدان آرامش روانی در کانون خانواده و عدم تأمین نیازهای عاطفی و روانی است.ابراز کلامی محبت شما با بیان کردن دوست داشتن خود نسبت به همسر و فرزندان امنیت روانی برای آنها ایجاد میکنید که از بودن در کنار شما احساس لذت کنند.پس ابراز علاقه خود را از همسر و فرزندان دریغ نکنید.امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند: زن در روابط میان خود و شوهر همدلش، از سه خصلت بی نیاز نیست که عبارت اند از: اظهار عشق به شوهر با دلربایی و…ابراز عشق و علاقه در محیط خانواده، میان دو همسر، یا میان پدر و مادر نسبت به فرزندانشان خانه را به بهشت تبدیل میکند و اثرات مثبتی را بر جای خواهد گذاشت که از جمله اثرات آن از این قرار است:
اثرات محبت در خانواده۱. افراد آن خانواده، پویا و سر زنده خواهند بوداگر محبت در خانه و بین افراد خانواده، حکمفرما باشد، خانه و خانواده، سالم و رو به پیشرفت مادی و معنوی هستند، وگرنه افراد آن خانه عقدهای و مضر برای خود و اجتماع خواهند شد. وقتی انسان از لحاظ روحی تامین باشد میتواند به راحتی در اجتماع قدم بردارد و مسیر شکوفایی خودش را پیدا کند. اما افرادی که از لحاظ روحی تامین نباشند و محبت نبینند، در اجتماع حرفی برای گفتن نخواهند داشت و عاقبت تلخی هم در انتظار آنهاست. برای شکوفایی استعداد فرزند و خودتان، سعی کنید محبت خود را نسبت به افراد خانواده بیشتر کنید. ۲. دلگرمی اعضای خانواده به دوام آن سخت است که انسان در یک خانوادهای باشد که دائما در حال دعوا و نزاع هستند و هر لحظه استرس و اضطراب آن را دارند که زندگی مشترکشان از هم بپاشد. ۳. لذت بردن از زندگی و ارتباط با دیگرانآیا انسانها نمیدانند که زندگی آنها محدود است؟ آیا نمیخواهند که از زندگی لذت ببرند؟بیشترین و بهترین لذت را از زندگی، افرادی میبرند که در خانواده خود طعم محبت را چشیده باشند. افرادی که در خانواده محبت نبینند، احساس پوچی دارند و دائما استرسها و نگرانیها به سراغ شان میآید و نمیگذارد از این مدت محدود زندگی خود لذت ببرند. ۴. فرزندان خانه پر محبت، پدر و مادر خوبی میشوند خانواده، اولین محیط برای تعلیم و تربیت کودک است. فضایل اخلاقی در این محیط رشد میکند و سنگ بنای اخلاق انسان در خانواده نهاده میشود. کودک بسیاری از صفات و رفتارهای اخلاقی را از پدر، مادر، خواهر، برادر و کسانی که با آنها در یک خانواده زندگی میکند، میآموزد.اگر فرزند ببیند که اعضای خانواده با یکدیگر مهربان هستند و ابراز محبت میکنند و شیرینی آن را بچشد در آینده فرد با محبتی خواهد شد، چون در خانواده خوبی تربیت شده است.
سخنان حجت الاسلام ولدی درباره محبت و دوری از انحراف
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
منابع:راسخون، بلاغ