خیلی از ما هرگاه حرف شکرگزاری میشود خود را فرد شکرگزار میدانیم پس چرا خداوند در قرآن میفرماید تعداد کمی از مردم شکرگزارند؟
به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، خداوند در قرآن صریحا می فرماید اگر شکر کنید بر شما می افزایم .اما خیلی از ما دائم این وعده خداوند را فراموش می کنیم.
فرق ناشکری و شکر نکردن
ناشکری یا کفران نعمت آن است که شخص در مواجهه با نعمات الهی، یا نعمت را در قلب خود بی اهمیت بشمارد یا با زبان سخنی بگوید که نشانه بی اعتنایی نسبت به نعمت و بی ارزش کردن آن است و یا گاهی در عمل به آن اهمیت ندهد و بجای استفاده نیکو و بجا از آن، نعمتهای الهی را در مسیر سوء و نابجا استفاده کند.
شکرنکردن یعنی چه ؟شکرنکردن آن است که انسان عملی درمقابل نعمت (به جهت غفلت یا جهل) انجام نمیدهد مثل این که خداوند نعمتهای بسیاری (اکسیژن، چشم، گوش، سلامتی و…) را که قابل شمارش نیست برای ماقرارداده است و ماازروی غفلت یا جهل شکر آنهارا به جا نمیآوریم، لذافرق این دو دراین است که درناشکری انسان به صورت قلبی یازبانی یاعملی ناسپاسی میکند، ولی در مقابل درشکرنکردن انسان به جهت غفلت یاجهل شکری درمقابل نعمت انجام نمیدهد. امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: کسی که با نعمت خدا گناه میکند، کفران نعمت و ناسپاسی میکند. در روایت دیگر، ضمن تاکید بر اهمیت شاکر بودن و تحسین آن و مذمت شدید ناسپاسی، به بیان شکر و نا شکری عملی اشاره میکند.امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: محبوبترین مردم نزد خداوند، بندگان شاکری هستند که با استفاده درست و خداپسندانه از نعمتهای خدا، شکر آن را به جا میآورند، و مبغوضترین مردم نزد خدا، مردمی هستند که با استفاده نامشروع از نعمتهای خدا، کفران نعمت و ناسپاسی میکنند.یکی دیگر ازموارد ناشکری، به حساب نیاوردن نعمتهای ارزشمند خداوند است که در اختیار ما قرار داده و ادعا کردن این که خدا به من نعمتی نداده.
قرآن کریم برای بیدار کردن ما میفرماید:وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَهَ اللّهِ لا تُحْصُوهاو اگر بخواهید که نعمتهای خدا را بشمارید، نمیتوانید. (سوره نحل آیه ۱۸)و باید توجه داشت نعمتها با ناسپاسی از دست انسان میروند و معلوم نیست دوباره برگردند.احادیث درباره مذمت ناشکری– پیامبر اکرم (ص) فرمودند: سریعترین مجازات ها، مجازات کفران نعمت است.– رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:مجازات سه گناه، فوری و در دنیا است و تا آخرت به تاخیر نمیافتد. یکی عاق والدین و یکی ظلم به مردم و یکی کفران نعمت و ناسپاسی. – امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند: کفران نعمت و ناشکری، باعث از دست دادن آن و شکر آن باعث ادامه داشتنش میشود.– حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند:: محبوبترین مردم نزد خداوند، بندگان شاکری هستند که با استفاده درست و خداپسندانه از نعمتهای خدا، شکر آن را به جا میآورند، و مبغوضترین مردم نزد خدا، مردمی هستند که با استفاده نامشروع از نعمتهای خدا، کفران نعمت و ناسپاسی میکنند.– امام علی (ع) در وصیتشان به فرزند خود امام حسن (ع) فرمودند: کفران نعمت نکن که ریشه و اساس کفر، کفران نعمت و ناسپاسی است.– امام علی (ع) فرمودند: ناسپاسی نعمت آن را از بین میبرد، و شکر نعمت سبب دوام آن است.– حضرت علی (ع) در حدیثی دیگر میفرمایند: کفران نعمت سبب لغزش قدمها (و به زمین خوردن در زندگی) و موجب سلب نعمتها میگردد.– امیرمؤمنان علی (ع) فرمودند: کفران کننده نعمت، منکر فضل الهی است.– امام علی (ع) همچنین فرمودند: ناشکری، (نشانه) پستی و لئامت است.
بیشتر بخوانید:شادی و عزت نفس بیشتر با شکرگزاری روزانه– امام سجاد (ع) میفرمایند: گناهانی که نعمتهای الهی را تغییر میدهند، ظلم بر مردم و تغییر دادن عادت در امور خیر و کفران نعمت و ترک شکر است.
سخنان حجت الاسلام نظافت درباره مذمت ناشکری
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
منبع: بیتوته، پرسمان