سالروز آزادی شلمچه و باطل شدن برگ برنده صدام +فیلم
سالروز آزادی شلمچه و باطل شدن برگ برنده صدام +فیلم

روزنامه اطلاعات ۲۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ نوشت: پیش ازظهر امروز درتماس با قرارگاه کربلا، کسب اطلاع شد که منطقه مرزی شلمچه توسط نیرو‌های اسلام آزاد شد.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، شلمچه منطقه‌ای مرزی میان ایران و عراق است که ارتش عراق در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ با گذر از این منطقه خرمشهر را اشغال کرد.
شلمچه از دید راهبردی برای عراق بسیار مهم بود و استحکامات جنگی بسیاری در آن ایجاد کرده بود اما رزمندگان اسلام  در عملیات بیت المقدس این منطقه را آزاد کردند.
طبق نوشته روزنامه اطلاعات  ۲۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ ،’نیروهای ایرانی ساعت۲۲ و ۴۵ دقیقه دیشب مرحله سوم عملیات بیت‌المقدس با رمز «یا علی‌بن ابیطالب» را در جبهه جنوب آغاز کردند.
رزمندگان اسلام در این عملیات موفق شدند شهرک مرزی شلمچه را از لوث وجود صدامیان پاکسازی کنند و وارد این شهر شوند، در این پیروزی غرورآفرین هزار تن از مزدوران بعثی کشته و مجروح یا اسیر شدند و ده‌ها تانک و خودرو دشمن منهدم شد. هم‌اکنون نیروهای اسلام در تعقیب باقی‌مانده نیروهای مزدور و شکست‌خورده بعثی هستند و با عزمی استوار آماده آزادسازی خرمشهر می‌شوند.’
این گزارش افزوده ، در سومین مرحله ازعملیات موفقیت‌آمیز بیت‌المقدس که ساعت ۱۰:۴۵ دیشب (بیستم اردیبهشت ۶۱)با یورش قهرمانانه سپاهیان سلحشور توحید آغاز شد، شلمچه آزاد شد و خرمشهر به محاصره کامل رزمندگان اسلام درآمد.
و این در حالی بود که اشغال خرمشهر توسط عراق به عنوان آخرین و مهم ترین برگ برنده این کشور برای وادار ساختن جمهوری اسلامی ایران به شرکت در هر گونه مذاکرات صلح تلقی می شد، آزاد سازی این شهر می توانست سمبل تحمیل اراده سیاسی جمهوری اسلامی بر متجاوز و اثبات برتری نظامی اش باشد.
عملیات بیت المقدس چگونه انجام گرفت
عملیات بیت المقدس یکی از بزرگ‌ترین و استراتژیک‌ترین عملیات‌های هشت سال دفاع مقدس است که طی چهار مرحله مختلف نهایتاٌ منجر به آزادسازی خرمشهر شد. این عملیات از دهم اردیبهشت ماه  آغاز شد و یک ماه به طول انجامید.
رزمندگان اسلام در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ و در ادامه عملیات ظفرمند بیت المقدس منطقه شلمچه را از تصرف قوای بعثی آزاد کردند. در این روز با آزادی شلمچه، اراضی آزادشده به‌دست نیروهای رزمندگان ایرانی ۳۰ هزار و ۶۰ کیلومترمربع محاسبه شد و تعداد هواپیما‌های سرنگون شده دشمن به بیش از ۲۶ فروند رسید.
این پیروزی حاصل تلاش‌های رزمندگان در دومین و سومین مرحله عملیات بیت المقدس بود. عملیات بیت المقدس را به چهار دوره زمانی می‌توان تقسیم کرد. مرحله اول از دهم اردیبهشت ماه آغاز شد. مرحله دوم ازشانزده اردیبهشت‌ماه، مرحله سوم از نوزده  ادریبهشتو مرحله چهارم از ابتدای خرداد ماه که نهایتاٌ در سوم خردادماه ۶۱با آزادسازی خرمشهر پایان یافت.
 دفاع مقدس , شهدای دفاع مقدس ,
در میانه عملیات الی بیت المقدس مواضع تصرف شده بر جاده اهواز با مقاومت گردان‌های تیپ ۲۷ محمد رسول الله(ص) به تثبیت قطعی رسید و هفتمین پاتک دشمن توسط همین غیور مردان دفع شد. مرحله دوم نبرد الی بیت المقدس با هدف رسیدن به مرز بین‌المللی و تصرف دژهای مرزی در شمال دشت شلمچه انجام شد. در این مرحله از عملیات الی بیت المقدس تصرف دژهای مرزی شلمچه توسط گردان‌های انصار الرسول و مقداد بن اسود و ابوذر غفاری  اتفاق افتاد و رزمندگان اسلام یک قدم به اهدافشان نزدیک‌تر شدند.
بیشتر بخوانید:عملیات بیت المقدس و آزادی پادگان حمید از اشغال نیرو‌های عراقی
در مرحله سوم بیت المقدس، قرارگاه نصر مأموریت یافت تا حرکت خود را به سمت خرمشهر آغاز کند. نیروهای عمل کننده که متشکل از چهار تیپ مستقل سپاه پاسداران و دو تیپ ارتش بودند، در آخرین ساعات روز  نوزدهم اردیبهشت ماه هزار سیصدو شصت و یک عملیات خود را آغاز کردند.
فیلم سخنان شهید احمد کاظمی بعد از پیروزی در عملیات بیت المقدس

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
 
منابع : ایرنا ،تسنیم، ویکی پدیا