۱۷ شوال؛ روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای+ فیلم
۱۷ شوال؛ روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای+ فیلم

ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی، ریشه در تفکر بزرگ شیعه و اسلام دارد و گود زورخانه و ورزش باستانی نماد فروتنی و تواضع ورزشکاران است.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، در ایران ۱۷ شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای است. ورزشی که پیشینه‌ای کهن در فرهنگ ایرانی دارد و نمایانگر پیوند جوانمردی و قدرت روحی و جسمی است. ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی، ریشه در تفکر بزرگ شیعه و اسلام دارد و گود زورخانه و ورزش باستانی نماد فروتنی و تواضع ورزشکاران است که پهلوان در کنار پرورش جسم و تن، روحش را نیز از ناملایمت‌ها و صفات رذیله می‌زداید. واژه پهلوان در ایران زمین واژه پرمفهومی است و سال‌ها است این صفت با نام مردان بزرگی از جمله پوریای، ولی و غلامرضا تختی از ورزشکاران بزرگ کشورمان همراهی میکند واژه‌ای که ریشه درخدا ترسی و با خدا بودن دارد. پهلوان بودن یعنی اینکه از من بودن بگذری و بر ما بودن تکیه کنی، نمادی که هرکسی می‌تواند صفات پاک و نیک انسانی را در وجودش پیدا کرده و در راه خدا به کار گیرد.روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای ورزش زورخانه‌ای یا ورزش باستانی و یا ورزش پهلوانی نام مجموعه حرکات ورزشی با اسباب و بی‌اسباب و آداب و رسوم مربوط به آن‌ها است که قدمت و پیشینه‌ای طولانی دارد و در بستر جهان بینی دینی، اسطوره‌های حماسی و سنت‌های اجتماعی ایران باستان شکل گرفته است.
۱۷ شوال روز نبرد حماسی حضرت علی (ع) در جنگ خیبر
مورخان و اندیشمندان زیادی بوده اند که فضایل و فرهنگ غنی ایران را روایت کرده اند، همچون هرودت که در نوشته هایش از ایرانیان به عنوان قومی نیرومند نام برده و گفته است: ایرانیان بعد از پنج سالگی به فرزندان خود سه چیز را می‌آموختند: سواری، تیراندازی و راستی.
از این روست که می‌توان فهمید ورزش، مروت و صداقت ریشه در جهان بینی، فرهنگ و سبک زندگی آنان داشته است.
پس از ورود دین مبین اسلام، آداب اسلامی با این ورزش عجین شد و با تاثیرپذیری از سرشت جوانمردی امام علی (ع) و با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی به مسیر خویش ادامه داد و اکنون به عنوان میراث اصیل ایرانی در جهان مطرح است.
شالوده زورخانه و ملزوماتش نه فقط جایگاه بالا بردن توانمندی جسم که کلاس درس اخلاق نیز است.
در ورودی، همیشه کوتاه‌تر از قد معمول انسان ساخته می‌شود که هنگام ورود و خروج با حالت تعظیم گذر کنند و افتادگی و ادب رعایت شود.
مرشد، هنرمندی با جایگاه اخلاقی والا که همواره اشعار حماسی فردوسی را با ضرب و زنگ برای هدایت و همراهی ورزشکاران می‌نوازد.
سنگ، تخته شنو، میل، کباده از ابزار و وسایل ورزشکاران است که پشت هر کدام حکایتی از بزرگی و اصالت نهفته است.
از سنت‌های زیبای فرهنگ زورخانه‌ای که نوع دوستی، اهمیت و همبستگی مردمی را نشان می‌دهد، گلریزان برای کمک به افرادیست که یا نیاز مالی دارند و یا برای تقدیر و تشکر و قدردانی از مرشد کمک‌هایی را اهدا می‌کنند.
از همین روست که رودکی پدر شعر فارسی، فضایل انسان واقعی و وارسته را این گونه بیان می‌کند.
گر بر سر نفس خود امیری مردی
گـر بر دگری خرده نگیری مردی
مـردی نبـود فتـاده را پــای زدن
گـر دسـت فتـاده گیـری مـردی

این روز و هفته ترویج آیین پهلوانی را به کلیه پهلوانان و فرهنگیان و مبلغین آیین و منش پهلوانی که به فرموده مقام معظم رهبری مدظله العالی ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای ما تنها یک ورزش نیست یک تاریخ و فرهنگ و هنر است وریشه در باور‌های دینی مان دارد و باید برای جوانان جذاب و تبلیغ شود و به سمت این ورزش معنوی و اخلاقی کشیده شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی