نان تافتون یکی از نانهای خوشمزه است که سریع و ساده تهیه میشود. اگر هوس نان داغ خانگی کرده اید حتما این نان خوشمزه را تهیه کنید.
به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من ، نان تافتون، نان لواش، نان بربری و نان سنگک از نانهای محبوب ایرانی است. در این میان نان تافتون به سادگی و در کمترین زمان تهیه میشود. طرز تهیه پخت نان داغ در تابه بدون فر یکی از آسانترین راههای پخت نان در خانه است. معمولا این نانهای داغ را در کبابیها سرو میکنند که خیلی خوشمزه و پرطرفدار است. درست کردن این نان خیلی خیلی ساده است. با ما همراه باشید تا دستور پخت نان تافتون خانگی را آموزش دهیم.
مواد لازم نان تافتون:
آرد ۵۰۰ گرم
خمیر مایه فوری ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
آب گرم ۱ لیوان
کنجد اختیاری
طرز تهیه نان تافتون در ماهیتابه:
مرحله اولابتدا یک ظرف مناسب انتخاب کرده و خمیر مایه فوری، شکر و آب گرم را مخلوط کرده و درب ظرف را گذاشته و ۵ الی ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر به عمل بیاید و پف کند.
مرحله دوم
در این مرحله باید آرد را یکبار الک کنید و نمک را با آن مخلوط کنید و سپس آنها را درون ظرفی ریخته و سعی کنید آرد به کنارهها و دیوارههای ظرف چسبیده باشد و وسط ظرف گود باشد تا خمیر مایه که در مرحله قبل آماده شده است را به همراه روغن در گودی ریخته و کمکم آرد را با خمیر مایه ترکیب کرده و به مدت ۱۰ دقیقه با دستی که مقداری چرب شده ورز دهید و اگر احساس کردید خمیر خیس است و به دست میچسبد باید کمکم مقداری آرد اضافه کنید تا خیس بودن خمیر از بین برود و خمیر آماده شود.
مرحله سوم
سپس ظرف بزرگتری را انتخاب کرده و مقداری آرد کف آن بپاشید و خمیر آماده را اضافه کنید و دوباره مقداری آرد روی آن بریزید و پارچهای تمیز روی آن بکشید و در دمای محیط به مدت ۴۵ الی ۶۰ دقیقه منتظر بمانید تا خمیر پف کند و آماده پخت شود.
مرحله چهارم
در این مرحله ابتدا باید سطح صافی که برای پهن کردن خمیر در نظر گرفته ایم را آرد پاشی کنیم و سپس چونههای دلخواه از خمیر را جدا کرده و با وردنه به اندازهای که نیاز است خمیر را پهن میکنیم و سعی میکنیم گرد پهن کنیم تا شکل آن هم زیبا باشد و در صورت نیاز با کاتر قسمتهای اضافی خمیر را برش دهید و اگر تمایل داشتید میتوانید مقداری کنجد هم روی آن بپاشید.
مرحله پنجم
سپس تابهای بزرگ را بدون روغن روی شعله قرار دهید میدهیم تا به خوبی داغ شود و سپس خمیر را پهن کرده تا یک طرف آن بپزد و سپس طرف دیگر آن را میپزیم و به همین ترتیب بقیه نانها را پخته و به محض پخته شدن داخل پارچهای تمیز قرار دهید تا سرد و خشک نشود.
طرز تهیه نان تافتون در فر:
دستور تهیه نان تافتون در فر تا مرحله چهارم به مانند دستور تهیه بالا میباشد و فقط قبل از استفاده از فر باید به مدت ۱۵ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید و سپس خمیری که پهن کرده اید را درون سینی فر قرار دهید و با انگشتان خود قسمتهای از خمیر را بفشارید و سپس با چنگال سوراخهایی را روی خمیر ایجاد کنید تا موقع پخت نان هوا از آن سوراخها خارج شود و حبابهای درشتی روی نان شکل نگیرد.
سپس سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و برای پخت هر نان حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم است و از تغییر رنگ نان میتوانید پختن آن را متوجه شوید و بعد از پخت هر نان آن را درون پارچهای تمیز قرار دهید تا خشک نشود و سپس برای بقیه خمیرها همین مرحله را تکرار کنید.
نکات تکمیلی در مورد نان تافتون
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب است.
برای پخت نان داغ در تابه بدون فر ، انتخاب نوع تابه خیلی مهم است که نچسب و ضخیم باشد تا مثل ساج نان، بتوان روی آن نان را پخت.
تابه باید کاملا داغ باشد تا خمیر به آن نچسبد. اگر تابه شما کیفیت خوبی ندارد با یک قلم مو کمی تابه را چرب کنید و وقتی گرم شد خمیر را در تابه بگذارید. با شروع حبابها روی خمیر نشانههای پخت نان را میبینید که وقت پشت و رو کردن نان است.