خطرهای وسایل الکترونیکی برای سلامت بدن
خطرهای وسایل الکترونیکی برای سلامت بدن

انواع وسایل الکترونیکی از جمله موبایل، لپ تاپ، تبلت و انواع پلیرها و دیگر گجت‌ها، بخش جدایی ناپذیر زندگی امروز هستند، اما این ابزار مدرن هم مشکلاتی را به همراه دارند.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من امروزه بیماری‌های ناشی از فناوری تبدیل به مشکلاتی همه گیر برای بیشتر مردم شده است.اگر شما هم جزو آن دسته از کسانی هستید که گوشی از دست تان نمی‌افتد و لپ تاپ به بهترین دوست شما بدل شده است، باید بدانید که این دوستان و همراهان جدانشدنی ممکن است مشکلات زیادی را برای شما به بار آورند به طوری که حتی برای شما قابل جبران نباشند. بدیهی است قرار نیست درصورت استفاده از این وسایل، تمام این بیماری‌ها یک‌جا سراغ ما بیایند، اما بهتر است این نکات را جدی بگیرید و تا حدامکان استفاده از این وسایل را کاهش دهید.
اسپرم ضعیف
یک تحقیق نشان داده که امواج وای‌فای می‌تواند به طور بالقوه به اسپرم صدمه بزند و حرکت آن‌ها را متوقف کند که منجر به مشکلات ناباروری در مردان می‌شود. دانشمندان تذکر می‌دهند که این تحقیق قبل از این‌که هر نتیجه‌ای را بتوان از آن منتشر کرد، به بررسی های بیشتری نیاز دارد، اما رعایت بیشتر خیال‌مان را هم راحت می‌کند.
سندروم بینایی کامپیوتر
یک ساعت خیره شدن به کامپیوتر اصلا برای چشمان شما خوب نیست: انجام این کار می‌تواند به سندروم بینایی رایانه‌ای منجر شود، از جمله خستگی چشم، سردرد و تاری دید. برای رفع مشکلات سعی کنید میزان تابش نور نمایشگر را کاهش دهید و مرتب پلک بزنید. در ضمن باید بدانید که خیره شدن طولانی مدت به صفحه موبایل و کامپیوتر منجر به خشکی چشم و مشکلات متعاقب آن خواهد شد. بهتر است که هر ۱۵ دقیقه یک بار چشمانتان را از کامپیوتر برگردانید و به یک نقطه دور خیره شوید.
التهاب تاندون شست
متخصصان دست می‌گویند به تازگی گزارش هایی مبنی بر افزایش التهاب تاندون شست در نتیجه استفاده زیاد از گوشی همراه و کامپیوتر به مراتب بیشتر شده است. علایم هشدار دهنده این بیماری شامل سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی است. بهترین کار پیشگیری است. به این منظور سعی کنید بین کار مرتب وقفه ایجاد کنید؛ و هر ۱۵ دقیقه یک بار انگشتان را استراحت داده و خیلی آرام مالش دهید.
وضعیت بد بدن
نشستن در حالت قوز کرده پشت میز در تمام طول روز می‌تواند منجر به کمر درد شود. یکی از مشکلاتی هم که ماندن و نشستن در یک وضعیت برای بدن ایجاد می‌کند مشکل عصب باریکش یا عصب ضربه زننده است که یک مشکل آزار دهنده است. برای جلوگیری از این وضعیت هر چند دقیقه یک بار وضعیت خود را عوض کنید. از نشستن طولانی مدت خودداری کنید و مرتب به خود استراحت دهید، بدن را شل کنید و کمی قدم بزنید. می‌توانید در حال نشسته حرکات کششی مربوط به بازوها و شانه را انجام دهید و بدن را به سمت بالا بکشید.
آرنج تلفن همراه
یکی از مشکلاتی که ممکن است گریبان گیر کاربران تلفن همراه شود، بیماری آرنج تلفن همراه یا وضعیت عصبی آرنج ناشی از موبایل است. مهم نیست که تلفن همراه شما چقدر هوشمند است، اما آرنج تلفن همراه به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن افراد به دلیل خم کردن آرنج به مدت طولانی که برای نگه داشتن تلفن همراه استفاده می‌شود، دچار آسیب در عصب این بخش از بدن می‌شوند. اگر تلفن همراه خود را برای مدت طولانی نگه دارید، ممکن است احساس ناراحتی کنید. راه حل‌های امکان پذیر استفاده از هدفون، میکروفون داخلی، هدست بلوتوث یا پایه نگهدارنده تلفن است.
سوختگی ران
اگر شما جزو آن دسته از کسانی هستید که لپ‌تاپ را روی پای خود می‌گذارید و به مدت طولانی در این وضعیت می‌مانید باید بدانید که لپ تاپ دوست پای شما نیست و سوختگی ران در انتظار شماست. در حقیقت استفاده طولانی مدت از لپ‌تاپ روی پا می‌تواند منجر به مشکلات پوستی ناشی از آن شود که از طریق قرار گرفتن در معرض حرارت به وجود می‌آید. این علایم ممکن است به بثوراتی که بعد از چند روز از بین می‌روند تا بی رنگی شدید منجر شود.
سبک زندگی بی تحرک
بیشتر افراد وقت زیادی از روز را به پاسخ دادن به ایمیل در کامپیوتر محل کار یا تماشای تلویزیون در خانه صرف می‌کنند که بیشتر این زمان در وضعیتی نشسته و بی تحرک هستند؛ و هر چه نقش فناوری در زندگی برجسته‌تر باشد زمان بیشتری در وضعیت نشسته و بدون تحرک می‌گذرد. شیوه زندگی کم تحرک با خطرهای جدی سلامتی همراه است، از جمله خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، کلسترول بالا، سکته مغزی، دیابت نوع۲ و برخی از سرطان‌ها.
بی‌خوابی
زمانی که شما صرف تلفن همراه می‌کنید، می‌تواند بر مدت زمانی که طول می‌کشد تا به خواب بروید و کیفیت خواب شما، تاثیر بگذارد. نتایج پژوهشگران نشان می‌دهد افرادی که از تلفن همراه درست قبل از خواب استفاده کردند به احتمال بیشتری دچار ضعف کیفیت خواب هستند.
التهاب گردن‌
نمی‌توانید از بیماری‌های ناشی از فناوری و بیماری‌های حرفه‌ای نام ببرید، اما درباره مشکلات گردن، سخنی به زبان نیاورید. نگاه کردن به موبایل در تمام روز باعث فشار بر گردن می‌شود؛ چون گردن شما در واقع دارد سر سه منی (۴ تا ۷ کیلویی) شما را نگه می‌دارد. ماندن در این وضعیت به مدت طولانی باعث فشار بیشتر روی عضلات می‌شود که ممکن است در انتها منجر به گردن درد یا کشیدگی عضلات شود. اگر شما همچنان به این وضعیت اصرار داشته باشید مشکلی بسیار بدتر در انتظار شماست.
کاهش شنوایی
احتمالا شما هم جزو کسانی هستید که دوست دارند صدای هدفون خود را بلند کنند تا فقط صدای موسیقی را بشنوند. شاید این کار صدای اطراف را خفه کند و شما به قول معروف توی حس موسیقی بروید، اما باید بدانید که این کار یک عادت نامناسب و خطرناک است. قرار گرفتن در معرض صدای بلند به مدت طولانی می‌تواند به گوش‌های شما صدمه بزند و حتی باعث کاهش شنوایی بشود.پس صدا را در حالت نیمه بگذارید. این وضعیت همچنین منجر به وز وز گوش خواهد شد که از آن به زنگ زدن گوش تعبیر می‌شود.
منبع : روزنامه خراسان