طرز تهیه خورش ریواس غذایی بهاره+فیلم
طرز تهیه خورش ریواس غذایی بهاره+فیلم

ریواس ساقه‌ای ترش، آبدار و پرخاصیت دارد که وقتی در ترکیب خورش از آن استفاده می‌شود، برجذابیت آن اضافه می‌شود.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من،ریواس از جمله سبزی‌های کوهی و خودرو است که مخصوص فصل بهار است و در غذا‌های ایرانی به صورت خام و پخته استفاده می‌شود. در این مطلب در ارتباط با طرز تهیه خورش ریواس است به معرفی طرز تهیه خورش کرفس با گوشت قرمز، طرز تهیه خورش کرفس با لپه و طرز تهیه خورش کرفس با مرغ می‌پردازیم. با طرز تهیه خورش ریواس آشنا شوید و آن را بپزید!انواع طرز تهیه خورش ریواسبرای طرز تهیه خورش کرفس دستور العمل‌های متعددی وجود دارد که در ادامه برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم.طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمزخورش ریواس معمولا با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفند و گوساله است پخته می‌شود. در ادامه به طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز را بیان می‌کنیم.مواد لازم برای طرز تهیه خورش ریواس شامل موارد زیر است:دویست و پنجاه گرم گوشت خورشتیصد و پنجاه گرم جعفری خرد شدهپنجاه گرم نعنا خرد شدهسیصد گرم ریواسبیست گرم کرهیک عدد پیازبه مقدار مورد نیاز آبغورهنمک، فلفل، زرد چوبه به میزان مورد نیازمراحل طرز تهیه خورشت ریواس به صورت زیر است:
مرحله اولدر مرحله اول ریواس‌ها را شسته و پوست نازک موجود روی ساقه ریواس را بکنید و بعد ریواس‌ها را به قطعه‌های مساوی تقسیم کنید.مرحله دومدر این مرحله پیاز‌ها را را پوست کنده و بشویید. سپس پیاز‌های پوست گرفته شده را ریز خرد کنید. پیاز‌های خرد شده را با روغن تفت دهید تا سبک و نرم شوند.مرحله سومگوشت‌های قرمز خورشی را به پیاز‌ها اضافه کنید و همراه با روغن و پیاز تفت دهید. بعد از اینکه گوشت‌ها کمی تفت خوردند و رنگ آن‌ها عوض شد کنی آب روی گوشت‌ها بریزید و اجازه دهید آب به جوش بیاید، بعد از اینکه آب جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته و مغز پخت شوند.مرحله چهارمجعفری و نعنا را ابتدا تمیز کرده و بشویید و در آبکش ریخته تا آب آن برود. سپس جعفری و نعنا را خرد کنید. (در صورتیکه به نعنا تازه دسترسی نداشتید می‌توانید از نعنا خشک استفاده کنید.) سپس نعنا و جعفری خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند.مرحله پنجمسبزی تفت خورده را به گوشت اضافه کنید و تا کمی با هم بجوشند. پس ازپخته شدن گوشت و در ۱۵ دقیقه آخر ریواس‌های خرد شده را نیز اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز اندازه کنید. ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش ریواس بپزد و جا بیفتد و بعد با برنج نوش جان کنید.طرز تهیه خورش ریواس با لپه
یکی دیگر از انواع طرز تهیه خورشت ریواس، طرز تهیه خورش ریواس با لپه است. طرز تهیه خورش ریواس مجلسی و اصیل بدون لپه است، اما اگر شما دوست دارید که خورش ریواس را با لپه امتحان کنید کافی است که به طرز تهیه خورش ریواس مجلسی مقداری لپه اضافه کنید.مواد لازم برای طرز تهیه طرز تهیه خورش ریواس با لپه عبارتند از:یک و نیم کیلوگرم ریواسصد و پنجاه تا دویست گرم لپهیک عدد پیازپانصد گرم گوشت بدون استخوانیک قاشق غذاخوری رب گوجهنصف قاشق چای خوری زعفران ساییده شدهنمک و فلفل به مقدار مورد نیازطرز تهیه خورش ریواس همراه با لپه به صورت زیر است:ابتدا لپه‌ها را برای مدت زمان دو ساعت پیش از پخت خیس کنید تا نفخ لپه گرفته شود. ریواس‌ها را ابتدا بشویید و بعد پوست نازک ساقه آن را بگیرید و خرد کنید. پیاز را پوست کنده و بشویید و بعد ریز خرد کنید و همراه با روغن تفت دهید. گوشت‌های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در این مرحله لپه‌ها را که از قبل خیس کردید را به گوشت‌ها اضافه کنید و تفت دهید. سپس آب را اضافه کنید تا بپزند. بعد از اینکه لپه‌ها و گوشت پخته شد پودر زعفران دم کرده و رب گوجه را اضافه کنید. در مرحله آخر ریواس خرد شده را اضافه کنید تا همراه سایر مواد بپزد. بعد از پخت ریواس، خورشت شما آماده است و می‌توانید همراه با برنج بخورید.طرز تهیه خورش ریواس با مرغ
یکی دیگر از انواع طرز تهیه خورش ریواس، طرز تهیه خورش ریواس با مرغ است. استفاده از مرغ برای تهیه خورشت ریواس برای افرادی که پرهیز از مصرف گوشت قرمز دارند مناسب است.مواد لازم برای طرز تهیه خورش ریواس همراه با مرغ عبارتند از:پانصد گرم ریواسدو عدد پیازچهار تکه سینه مرغدویست گرم جعفریدو قاشق غذاخوری نعنا خشکنمک به مقدار نیازفلفل به مقدار نیازطرز تهیه خورش ریواس با مرغ به این صورت است که ابتدا ریواس‌ها را شسته و پوست نازک موجود بر ساقه آن را جدا کرده و به قطعه‌های مساوی تقسیم کنید. دو عدد پیاز را پوست کنده و بشویید. یک عدد پیاز پوست کنده را خرد کنید و با روغن تفت دهید. تکه‌های سینه مرغ را همراه با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل و مقداری آب اضافه کنید و بعد از اینکه آب به جوش آمد شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد.در این حین که مرغ‌ها پخته می‌شود، جعفری را پاک کرده و شسته و سپس خرد کنید. یک عدد پیاز پوست گرفته شده را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید. بعد از اینکه میاز ر تفت دادید جعفری و نعنا خشک را نیز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. بعد از اینکه مرغ‌ها پخته شدند، سبزی‌های سرخ شده را به مرغ اضافه کنید اجازه دهید برای مدت زمان ۴۰ دقیقه دیگر اجازه دهید تا بپزند. سپس ریواس‌های خرد شده و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و اجازه دهید بپزد و خورشت جا بیفتد.
 
آموزش خورش ریواس توسط خانم سرمدی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
منابع: غفاری دایت، کانال به خانه بر می‌گردیم