به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من ، بر اساس تحقیقات جدید UCLA Health که در Nature منتشر شد، به نظر میرسد نوعی سلول که معمولاً به عنوان سیستم پشتیبانی مغز شناخته میشود، نقش مهمی در رفتارهای مرتبط با اختلال وسواس فکری- اجباری دارد.
سرنخ جدید در مورد مکانیسمهای مغز در پشت OCD، اختلالی که به طور کامل درک نشده است، برای محققان شگفت انگیز شد. آنها در ابتدا به دنبال بررسی نحوه تعامل نورونها با سلولهای ستارهای شکل به نام آستروسیت بودند که به عنوان حمایت و محافظت از نورونها شناخته میشوند.
با این حال، دانشمندان هنوز در تلاش برای درک نقش آشکار این سلولهای پیچیده در بیماریهای روانپزشکی و عصبی هستند.
با مطالعه پروتئینهای بیان شده توسط نورونها و آستروسیتها در موش، محققان UCLA دریافتند پروتئینی مرتبط با OCD و رفتارهای تکراری در نورونها نیز در آستروسیتها یافت میشود. این کشف نشان میدهد که استراتژیهای درمانی با هدف قرار دادن آستروسیتها و نورونها ممکن است برای OCD و سایر اختلالات مغزی مفید باشد.
بالجیت خاخ، استاد فیزیولوژی و زیستشناسی عصبی در دانشکده پزشکی دیوید گفن در UCLA، گفت: تحقیقات ما مکانیسم سلولی جدیدی را نشان داده است که نه تنها شامل نورونها میشود، چیزی که قبلاً میدانستیم، بلکه شامل آستروسیتها نیز میشود که با هم کار میکنند. اکنون میتوانیم تحقیقات خود را در این زمینه گسترش دهیم تا مکانیسمها و سلولهای بیشتری را پوشش دهیم.
OCD، یک اختلال اضطرابی مادامالعمر است که با افکار و اعمال تکراری مشخص میشود، تخمین زده میشود ۲ تا ۳ درصد از جمعیت ایالات متحده را در طول زندگیشان تحت تأثیر قرار دهد، اگرچه شیوع آن ممکن است به دلیل گزارشدهی کم و تشخیص نادرست بیشتر باشد. روان درمانی، داروهای ضد افسردگی یا هر دو معمولاً برای OCD تجویز میشوند، اما درمان موجود برای بخش قابل توجهی از بیماران بی اثر است.
تصور میشود که ناحیهای از مغز به نام جسم مخطط که در تصمیمگیری و کنترل حرکتی نقش دارد، نقش کلیدی در OCD بازی میکند. این دقیقاً همان ناحیهای از مغز است که محققان UCLA زمانی که به دنبال بررسی تعاملات بین آستروسیتها و نورونها بودند، مطالعه کردند.
خاخ از جمله محققانی است که در سالهای اخیر بهخاطر پیشرفتهای فناوری که مطالعه این سلولهای پیچیده را امکانپذیرتر کرده است، آستروسیتها را به طور گسترده مورد مطالعه قرار داده است. در حالی که تحقیقات قبلی بیان ژن را بین نورونها و آستروسیتها مقایسه کرده است، این مطالعه جدید با تجزیه و تحلیل بیان پروتئین، درک ما را از تعامل بین این دو نوع سلول افزایش داد.
جوسلین سوتو، یکی از نویسندگان این مقاله، دانشجوی دکترای علوم اعصاب در دانشکده پزشکی UCLA، گفت: ما واقعا باید به پروتئینها نگاه کنیم، زیرا آنها بسیار پیچیده و متنوع هستند؛ و عملکرد سلول را با توجه به نوع پروتئینی که ترشح کرده است میتوانیم پیش بینی کنیم.
محققان از روشهای متعددی برای جداسازی و تجسم پروتئینها در نورونها و آستروسیتهای درون جسم مخطط استفاده کردند. وقتی پروتئینهای موجود در نورونها و آستروسیتها را مقایسه کردند، بهطور غیرمنتظرهای دریافتند که هر دو حاوی پروتئین مرتبط با OCD به نام SAPAP۳ هستند.
محققان یافتههای خود را با وارد کردن پروتئین SAPAP۳ به نورونها و آستروسیتهای موشهایی که از نظر ژنتیکی تغییر داده شده بودند و فاقد ژن سازنده پروتئین بودند، آزمایش کردند. آنها دریافتند که این دو نوع سلول به روشهای متفاوتی با یکدیگر تعامل میکنند، زمانی که اثرات پروتئین را بر اجبار و اضطراب، دو مورد از مشخصههای بارز OCD اندازهگیری کردند.
پس از تحویل پروتئین SAPAP۳ به آستروسیتها و نورونها، موشها دیگر اجباراً خود را اصلاح نمیکردند، و این نشان میدهد که هر دو نوع سلول میتوانند اهداف معتبری برای درمانهایی با هدف مهار اجبار باشند. با این حال، تنها نورونهای دارای پروتئین SAPAP۳ با کاهش اضطراب در موشها مرتبط بودند که نشان میدهد آستروسیتها هدف خوبی برای درمانهای اضطراب در OCD نیستند.
سوتو گفت که تحقیقات آینده عمیقتر به چگونگی تأثیر متقابل بین این سلولها بر رفتار خواهند پرداخت.
سوتو گفت: این هر دو نوع سلول اصلی هستند، یکی بدون دیگری کار نمیکند. ما واقعاً میخواستیم بفهمیم که چگونه این فعل و انفعالات چند سلولی در این ناحیه مغز باعث ایجاد این رفتارهای پیچیده از جمله اجبار و اضطراب میشود.
خاخ با افزودن اینکه حتی برای درک چگونگی شکل گیری و نگهداری آستروسیتها باید کار بیشتری انجام شود، گفت که یافتههای غیرمنتظره این مطالعه جدید ارزش پیگیری سوالات پایه زیست شناسی برای کمک به شکل گیری ایدههای جدید در مورد اساس بیماریها را نشان میدهد.
این مطالعه از یک سوال اساسی شروع شد: چه پروتئینهایی این سلول پیچیده را تشکیل میدهند؟ او گفت: در ابتدا نمیتوانستیم ارتباط بالقوه آن را با OCD پیش بینی کنیم.
منبع:medicalxpress.com
مترجم: کیانوش کرمی
وسواس فکری و تاثیر سلولهای مغزی بر آن
بررسی مزایا و معایب لباسشویی پارس خزر از نگاه کاربران
پارس خزر یکی از برندهای خوب ایرانی در زمینه لوازم خانگی است. این کارخانه با توجه به قیمت و تنوع کالاهایی که ارائه میدهد، از کیفیت خوبی هم برخوردار است.
دلخوشیهای بازنشستگی
اگر شرف بازنشستگی یا زمان شروع به کارتان فرا رسیده است، باید دربارهٔ بهترین بیمه بازنشستگی اطلاعاتی کسب کنید. گاهی انتخاب بین چند گزینه میتواند سختترین کار دنیا باشد
تنظیم آخرین خواسته افراد با وکیل
وصیت تملیکی زمانی تنظیم میشود که فردی بخواهد مالی از اموال خود را به صورت رایگان و برای زمان بعد از فوت خود به دیگری بدهد. اما زمانی که فردی تصمیم بگیرد امری از امور خود را برای زمان بعد از فوت خود به دیگری موکول کند باید وصیت عهدی تنظیم کند.