زنده ماندن در شرایط بی رحمانه طبیعت کار سادهای نیست و متاسفانه در باره شیوههای نجات در چنین شرایطی، باورهایی غلط وجود دارد که نیازمند اصلاح است.
به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من ، گردش و ماجراجویی در طبیعت یکی از بهترین شیوههای تفریح است، اما ممکن است با مخاطراتی هم همراه باشد که لازم است از قبل درباره آنها آگاهی لازم را داشته باشیم. متأسفانه فیلمهای سینمایی تصوری غیر واقعی از زنده ماندن در طبیعت به وجود آورده اند. حقیقت آن است که زنده ماندن در شرایط بی رحمانه طبیعت کار سادهای نیست و یادگیری شیوههای نجات از طریق فیلمها امر اشتباهی است. این تصورات اشتباه را فراموش کنید.
۱- باور غلط: با مکیدن جای نیش مار میتوانید زهر را خارج کنید
حقیقت: درصورتی که نیش سمی باشد، زهر فوراً وارد جریان خون میشود. قرار دادن دهان بر روی جای زخم باعث میشود باکتریهای بیشتری وارد آن شود. علاوه بر این، ممکن است با این کار زهر وارد دهان و مری شما هم بشود. اگر کسی دچار گزیدگی شد، میبایست تا رساندن او به بیمارستان سعی کنید ضربان قلب او را پایین نگه دارید و عضوی از بدن که دچار گزیدگی شده را پایینتر از سطح قلب نگه دارید.
۲- باور غلط: در صورت حمله خرس، خود را به مردن بزنید
حقیقت: اگر در جنگل با یک خرس مواجه شدید، توصیه کلی آن است که به آرامی از آنجا فرار کنید. اگر در نزدیکی چادر یا محل زندگی خود با یک خرس رو به رو شدید، تلاش کنید با سر و صدا کردن او را بترسانید.
اما اگر مورد حمله خرس قرار گرفتید، واکنش شما به خرس و نوع حمله آن بستگی خواهد داشت. اگر با حمله یک خرس سیاه مواجه شدید، هرگز نباید خود را به مردن بزنید و باید سعی کنید در برابر آن مقاومت کنید.
خرسهای قهوهای یا گریزلی در اغلب مواقع برای دفاع از خود یا توله هایشان حمله میکنند. در چنین مواقعی، خرس از خود صدایی تولید و وانمود میکند قصد حمله دارد تا به شما هشدار دهد. در برابر این حملههای تدافعی، به آرامی از محل فرار کنید. اگر خرس به شما نزدیک شد و بدن تان را لمس کرد، به شکم بخوابید و دست هایتان را روی گردن تان قرار دهید و خود را به مردن بزنید. اما در موارد نادری که خرس برای شکار قصد حمله دارد و هیچ هشداری به شما نمیدهد (یا در صورتی که به نظر میرسد خرس تعقیب تان میکند)، باید برای نجات خود با خرس بجنگید.
۳- باور غلط: اگر در طبیعت گم شدید، باید فورا چیزی برای خوردن پیدا کنید
حقیقت:دقیقا اینطور نیست. انسان میتواند بدون غذا تا ۶ هفته زنده بماند. زمان دقیق این مسأله میتواند بسته به زمان شروع وضعیت و دیگر مسائل جسمانی متفاوت باشد، اما آب و پناهگاه اهمیت بیشتری برای زنده ماندن فرد دارند.
۴- باور غلط: مایع داخل کاکتوس میتواند شما را از مرگ بر اثر تشنگی نجات دهد
حقیقت: این کار تنها زمانی ممکن است که تجربه کافی را در تشخیص کاکتوس مناسب داشته باشید تا بتوانید آب را از آن به درستی تصفیه و جدا کنید. اما در اغلب مواقع مایع درون کاکتوس باعث بیماری میشود، چون شما را دچار استفراغ میکند و بیشتر از قبل آب بدن خود را از دست میدهید.
۵- باور غلط: خزهها در سمت شمالی درختها رشد میکنند
حقیقت: خزهها بسته به شرایط زیست محیطی میتوانند هر طرفی از درخت رشد کنند؛ بنابراین از این روش برای جهت یابی استفاده نکنید.
۶- باور غلط: اگر حیوانی چیزی را بخورد، پس برای شما هم قابل خوردن است
حقیقت: پرندهها و سنجابها دانهها و قارچهایی میخورند که باعث مرگ انسان میشوند.۷- باور غلط: برای گرم کردن بدن کسی که دچار یخ زدگی شده باید او را در یک وان آب داغ قرار داد یا پوست بدنش را مالش دادحقیقت: مالش پوست سرمازده میتواند صدمهی بیشتری به آن وارد کند. از طرفی، آب داغ هم برای کسی که دچار سرمازدگی و افت حرارت بدن شده میتواند بسیار مضر باشد یا به بدن او شوک وارد کند. گرمای بدن شخص سرمازده را باید به تدریج بازگرداند. بهتر است این کار با استفاده از چند پتو و قرار دادن کیسههای آب گرم در زیر بغل او انجام شود.
۸- باور غلط: در صورت حمله کوسه، با مشت به صورتش بزنید
حقیقت: مشت زدن به صورت یک کوسه در حال حرکت واقعا کار دشواری است! در موارد نادری که کوسه به قصد شکار حمله میکند، سعی کنید که جسم سختی را مابین خود و کوسه قرار دهید. اگر این کار کمکی نکرد، به چشمها و درپوش آبشش کوسه چنگ بکشید.
۹- باورغلط: اگر در موج گرداب گرفتار شدید، به موازات ساحل شنا کنید
حقیقت: اگر در موج گرداب گرفتار شدید، شنا کردن به طور مستقیم در موازات ساحل تنها زمانی موثر است که گرداب از ساحل به سمت دریا میآید. این کار اشتباه نیست، اما باید بدانید که موج بسیاری از گردابها در یک زاویه حرکت میکند. در این مواقع باید به موازات ساحل حرکت کنید، اما تا جایی که میتوانید عمود بر موج گرداب و به شکلی زاویه دار خودتان را از امواج جدا کرده و به سمت ساحل شنا کنید. ممکن است شنا کردن در یک جهت آسانتر از دیگری باشد. خودتان را بیش از اندازه خسته نکنید. شکل شنا کردن تان نباید به گونهای باشد که انگار در خلاف جریان آب شنا میکنید. اگر قادر به شنا کردن نیستید، تا جایی که میتوانید در آب راه بروید.
۱۰- باور غلط: یک بام تک شیبه پناهگاه بسیار مناسبی است
حقیقت: مناسب بودن پناهگاه به شرایط محیطی بستگی دارد. در دمای بالا، به یک سایه بان نیاز دارید. اما در هوای سرد، حفظ گرما در اولویت قرار دارد. این به معنای آن است که باید از خود در برابر باد محافظت کنید و همچنین لایهای درست کنید تا عایق سرمای زمین در شب باشد. یک بام تک شیبه شاید از شما در برابر باد و شرایط جوی مختلف محافظت کند، اما گرمای کافی را تأمین نخواهد کرد.
منبع: روزیاتو