پخت کاچی چهار مغز برای افطار
پخت کاچی چهار مغز برای افطار

کاچی چهار مغز از دسر‌های مقوی و خوشمزه ایرانی و یکی از سنت‌های دیرینه مردم دیار کریمان با قدمت چند صد ساله است که نقش مهمی در سلامتی و تقویت جسم و روح دارد.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، کاچی چهار مغز معجونی مقوی و انرژی زا است و برای رفع کم خونی، نیروی از دست رفته و بسیاری از ناتوانی‌های بدن بسیار مفید است.با نقل قول دستور تهیه کاچی و مصرف این معجون معجزه آسا این گونه سنت‌ها نسل به نسل و سینه به سینه انتقال یافته تا نسل امروز هم از این سنت‌های قدیمی بهرمند شده و به دست فراموشی سپرده نشود.مواد لازم برای تهیه کاچی چهار مغزمغز گردو نیم کوب شده ۵۰ گرممغز بادام نیم کوب شده ۵۰ گرممغز پسته نیم کوب شده ۵۰ گرممغز فندق نیم کوب شده ۲۵ گرمآرد جوانه گندم یا آرد برنج ۲ لیواننبات آسیاب شده ۲ لیوانروغن حیوانی (گاو یا گوسفند) ۲۰۰ گرمگل گاوزبان ۵۰ گرمآب ۴ لیوانگلاب نصف فنجانزعفران ساییده شده ۱ قاشق چایخوریآماده سازی: ۲۰ دقیقهزمان پخت: ۴۰ دقیقهمجموع زمان پخت: ۶۰ دقیقه
طرز تهیه کاچی چهار مغز:نبات کوبیده شده را با ۴ لیوان آب روی حرارت می‌گذاریم بجوشد. سپس آن را صاف کرده، زعفران را حل کرده و گلاب را به آن اضافه می‌کنیم و آن را کنار می‌گذاریم.گاوزبان را به همراه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و کنار می‌گذاریم.روغن حیوانی را در یک قابلمه ریخته، پس از ذوب شدن روغن آرد (آرد جوانه گندم یا آرد برنج) را کم کم اضافه می‌کنیم.بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می‌زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می‌دهیم تا رنگ آرد طلایی شود (برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی‌باشد).در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم و گل گاوزبان دم شده و شربت آماده شده از نبات را کم کم به آن اضافه می‌کنیم و مرتب به هم می‌زنیم تا مایع صاف و یک دست شود.گردو، بادام، پسته، فندق را هم اضافه می‌کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا کاچی جا بیفتد و می‌گذاریم کاچی به روغن بیفتد.در این مرحله کاچی آماده است.خواص درمانی کاچی چهار مغز:تقویت عمومی بدندرمان کم خونی (خونساز)مفید برای بعد از زایمانمفید برای بعد از دوران نقاهتمنبع:بیتوته