اسپند ازجمله گیاهان دارویی است که با نام اسفند و حرمل نیز شناخته میشود و از گذشتههای دور به عناوینمختلف ازجمله ضدعفونی کردن و خوشبو نمودن هوای محل زندگی، دور کردن چشمزخم و درمان بیماریها در طب سنتی کاربرد داشته است.
به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، در این مطلب خواص درمانی اسپند را به شما همراهان گرامی ارائه خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: پاکسازی دستگاه گوارش با اسپند۱- طبیعت این گیاه گرم وخشک است.۲- اسفند جلادهنده سینه و شش از رطوبت. مقوی نیروی جنسی. چاق کننده. ادار آور. روان کننده شیر. مسهل میباشد. برای این منظور بعد از غذا نصف قاشق چای خوری اسفند را با یک استکان آب قورت دهید برای بالغین تا هفت روز۳- خوردن اسفند برای صرع. فلج. جنون. نسیان و سایر بیماریهای سرد دماغی و عصبی مفید است و برای گرم کردن بدن رفع استسقا یرقان و سیاتیک مفید است.۴- دود کردن دانه آن برای ضد عفونی کردن محیط مفید است و از قدیم این مرسوم بوده است. (که الان البته به عنوان رفع چشم بد دود میکنیم).۵- چنانچه به سیاتیک مبتلا هستید به مدت ۱۵ شب مقدار ۵ گرم اسفند را با آب قورت دهید که بسیار مفید است. ۶- مصرف آن همراه با آب و یا آسیاب شده همرا ه با روغن حیوانی جهت رفع بی حسی و یا نقصان حس و حرکت اعضا و رعشه بسیار مفید میباشد.۷- اگر ۳۰گرم از آن را آسیاب کنید و با ۱۲۰گرم آب بجوشانید و آن را صاف کنید و با ۹۰گرم عسل و ۶۰گرم روغن کنجد بخورید حالت بهم خوردگی شدیدی بهتون دست میده که سینه را از هرچی ماده لزج هست پاک میکند و برای تنگی نفس و سرفههای شدید رطوبتی بسیار بی نظیر است.۸- اگر ۱.۵ گرم اسفند را صبح ناشتا به همراه خاکشیر با کمی آب بدون اینکه کوبیده شود بخورید برای تکرارادارو سستی ادار بسیار مفید است البته در هنگام معالجه نباید ماست و کشک و ترشی جات مصرف کنید.۹- کودکانی که به علت سستی کمر و ضعف مثانه شبها رختخواب خود را خیس میکنند یعنی شب اداری دارند بهتر است هر شب مخلوطی از تخم رازیانه و اسفند از هریک یک قاشق چای خوری بخورند و در ضمن صبحها یک یا دو عدد زرده تخم مرغ و کمی عسل خالص خوب میل کنند.
۱۰-جهت رفع ناراحتی سینه و تنگی نفس میتوانید اسفند را همراه با تخم کتان به نسبت مساوی خوب آسیاب کنید و با عسل مخلوط کنید سپس روزی دو بار به اندازه دو حبه میل کنید.۱۱-برای رفع سنگینی گوش و کری گوش و صدای گوش میتوانید اسفند را در آب ترب و روغن زیتون بجوشانید و ۳قطره در گوش بریزید.۱۲-برای رفع اعتیاد به مواد افیونی میتوانید مقداری دانه اسفند را بو داده کنبد بعد آن را خوب آسیاب کنید و با عسل مخلوط کنید و و روزی سه حبه میل کنید.۱۳-شیاف گرد دانه اسفند با روغن ایرسا دهانه عروق و خون بو اسیر را باز میکند.۱۴-بخور دانههای اسفند برای تسکین درد دندان بسیار مفید است.۱۵-روغن اسفند از نظر طبیعت گرم وخشک است و برای رفع فلج و لقوه رعشه سستی صرع و پریدن ناگهانی اعضای بدن چه از طریق خوردن و چه استفاده از ضماد آن مفید است تنقیه با آن نیز برای تسکین درد کمر و سیاتیک و سردی کلیه و رحم بسیار مفید است.۱۶-اسپند دارای خاصیت قارچ کش و میکروب کش قوی است و از این رو همانند خواص عنبر نسارا، دود کردن آن برای ضدعفونی کردن هوای محیط بسیار مناسب است و در بیشتر کشورهای آسیایی از دانههای اسپند به عنوان ضدانگل، کرم کش و کشنده آمیب استفاده میشود.۱۷-استفاده از روغن دانههای اسپند برای تسکین درد سیاتیک مناسب است.۱۸-تقویت نیروی جنسی از دیگر خواص اسپند است.۱۹-خاصیت اسپند در طب سنتی، کمک به رفع و درمان بیماریهای ریه و کبد است. به این منظور، مقداری از دانههای اسپند را دم کرده با کمی روغن کنجد مخلوط و میل شود.۲۰-اسپند به درمان اگزما کمک میکند، به این منظور میتوانید چند دانه اسپند را صبح ناشتا میل کنید.۲۱-رفع بلغم، کمک به درمان حساسیت و برطرف نمودن خارش بدن سه خاصیت اسپند در طب سنتی است.۲۲-از اسپند در طب سنتی برای درمان سنگینی گوش، کری و پیچیدن صدا در گوش استفاده میشود. به این منظور، مقداری از دانههای این گیاه را در آب ترب و روغن زیتون بجوشانید و به مقدار چند قطره داخل گوش بچکانید.۲۳-درمان فلج، رعشه، سستی و پریدن ناگهانی اعضای بدن از فواید درمانی روغن اسپند است.۲۴-جدا کردن خلطهای سفت و چسبنده سینه، کمک به درمان سرفه و تنگی نفس از دیگر خواص درمانی اسپند است.۲۵- درمان شپش موی سر با اسپند یکی از سریعترین و بی خطرترین روشهای درمان این مشکل است. به این منظور دانههای اسپند را آسیاب و در مقداری آب بجوشانید و از آن برای شستن موها استفاده کنید.منبع: راسخون