حوادث و وقایع ۲۲ بهمن ۵۷
حوادث و وقایع ۲۲ بهمن ۵۷

سرانجام در روز ۲۲ بهمن، رژیم ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی سقوط کرد. در این روز تاریخی، مردم سراسر ایران به شکرانه این پیروزی بزرگ و بی‌نظیر، به خیابان‌ها ریختند و به جشن و شادی پرداختند.

به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، مردم با تقدیم شهدایی پایه‌های نظام جمهوری اسلامی ایران را محکم‌تر و استوارتر کردند؛ و با پیروی از دستورات امام‌خمینی(ره) برای همیشه دست جهان خواران را از ایران قطع کردند.
بیشتر بخوانید: حوادث و وقایع ۲۱ بهمن ۵۷
ـ قرار بود امروز صبح به دستور بختیار، محدوده اسلحه سازی (شرق تهران در حوالی پایگاه نیروی هوایی فرح آباد) توسط نیروی هوایی بمباران شود. این عملیات در حدود ساعت ۶ روز ۲۲ بهمن به مراحل نهایی رسیده بود. اما به دنبال بحث‌های متعدد میان رهبران دولت و سران ارتش، حدود ساعت ۹ این عملیات لغو گردید.ـ محل اسلحه سازی که دیشب مورد حمله قرار گرفته بود، امروز حدود ساعت ۸ صبح سقوط کرد.ـ در اثر حمله به تسلیحات ارتش، کارخانه جات و مخازن اسلحه به دست مردم افتاد.
ـ درگیری ارتش با مردم مسلح در خیابان‌ها به اوج خود رسید.ـ ساعت ده و سی دقیقه شورای عالی ارتش با شرکت رئیس ستاد، وزیرجنگ وغالب فرماندهان، تشکیل جلسه دادوپس از مذاکره، بی طرفی خود را در مناقشات اعلام کرد و به یگان‌های نظامی دستور داد به پادگان‌های خود مراجعه نمایند.ـ غالب خیابان‌های تهران سنگربندی شده و در تصرف افراد مسلح مردمی قرار گرفته بود.ـ ستاد ژاندارمری واقع در خیابان ۲۴ اسفند (انقلاب) سقوط کرد.ـ شهربانی کل کشور سقوط کرد و به دست مردم افتاد.ـ زندان قصر توسط نیرو‌های مسلح گشوده شد وزندانیان از آن خارج شدند.ـ زندان و پادگان حشمتیه پس از چهارساعت زدوخورد، تصرف شد.ـ* فرمانداری نظامی آخرین اعلامیه خود را صادر کرد. از نظامیان خواسته شد که به پادگان‌های خود برگردند.ـ سرلشگر ریاحی فرمانده گارد در میدان امام حسین(ع) گلوله خورد.ـ بختیار قرار بود ساعت ۴ بعدازظهر، در حضور مهندس بازرگان در منزل مهندس جفرودی، استعفایش را بدهد. اما وی در این جلسه حاضر نشد و حدود ساعت ۲ بعدازظهر، پس از محاصره نخست وزیری به دانشکده افسری (در همان نزدیکی) رفته و از آنجا با هلی کوپتر به منزل یکی از آشنایانش می‌رود وپس از ۶ ماه بطور مخفیانه از ایران خارج می‌شود.ـ تمام کلانتری ها، پایگاه‌های ژاندارمری و قرارگاه‌های پلیس به تصرف مردم درآمد.ـ بعداز ظهر روزیک شنبه، حدود ساعت ۶ ابتدا مرکز رادیو و سپس جام جم به دست نیرو‌های انقلابی افتاد.ـ صادق قطب زاده به ریاست صدا و سیمای ایران منصوب شد.ـ سپهبد مهدی رحیمی فرماندار نظامی و رئیس شهربانی به دست مردم دستگیر شدند.ـ صدای گوینده رادیو، اینچنین نغمه پیروزی را اعلام نمود: توجه توجه … این صدای انقلاب ملت ایران است…
ـ انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره)، نظام دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهی را سرنگون کرد.ـ امام خمینی(ره) طی پیام دیگری خطاب به مردم گفتند: توجه داشته باشید که انقلاب ما از نظر پیروزی بر دشمن هنوز به پایان نرسیده است. دشمن از انواع وسایل و دسایس بهره‌مند است و توطئه‌ها در کمین است. تنها هوشیاری و انضباط انقلابی و اطاعت از فرمان‌های رهبری و دولت موقت اسلامی است که توطئه‌ها را نقش بر آب می‌سازد … با دولت موقت اسلامی همکاری نمایید تا با حول و قوه الهی هر چه زودتر با همکاری یکدیگر ایران اسلامی آباد و آزاد را مورد غبطه جهانیان بسازیم.منابع وقایع نگاری:¯ روزشمار زندگی امام خمینی (ره) علی رنجبرکرمانی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، ۱۳۸۹¯ روزشمار تاریخ ایران، باقر عاقلی، نشر گفتار، ۲ ج، ۱۳۷۲¯ صحیفه امام، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)، ۲۲ ج، ۱۳۸۵¯ از مهاجرت امام خمینی به پاریس تا پیروزی، علی اکبر علی اکبری بایگی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۴¯ دهه سرنوش ساز، داود قاسم پور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۸¯ گام به گام با انقلاب، اکبر خلیلی، انتشارات حوزه هنری، ۱۳۷۵¯ آرشیو روزنامه کیهان ازتاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۲۳ بهمن ۱۳۵۷

5/5 - (1 امتیاز)