اگر به دنبال مادهای مغذی و خوش طعم و بدون گلوتن میگردید و به کره آجیلها آلرژی دارید، کره کنجد گزینه مناسبی برای شماست.
به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، یک قاشق کره کنجد ۱۰۴ کالری، ۴ گرم پروتئین و ۱۰ گرم چربی دارد. ترکیب پروتئین، فیبر و چربی موجود در آن باعث میشود تا مدت طولانی احساس سیری کنید، چون این سه ماده سطح قند خون را ثابت نگه میدارند.بیشتر چربی کره کنجد از نوع غیر اشباع و شامل امگا ۳ است که به کاهش تورم کمک میکند و ریسک ابتلا به حمله قلبی را کاهش میدهد. همچنین این کره شامل مس، آهن، زینک، ویتامین B، کلسیم و فسفر است.
بیشتر بخوانید: مصرف آجیلی که منجر به لاغری میشود
ویتامین F موجود در آن از سلولهای پوستی محافظت میکند و از خشکی و خرابی پوست جلوگیری میکند. این کره برای رشد کودکان نیز بسیار مفید است. کره کنجد علاوه بر نرم کردن معده و روده برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و سوزش ادرار نیز مفید است.
کرهی کنجد از نظر خواص در طب سنتیطبع کرهی کنجد گرم وتر است و همین باعث میشود که برای به تعادل رسیدن طبع بدن افراد سرد مزاج توصیه شود. از طرفی، چون معمولا در کنار خوراکیهای گرم دیگری مثل شیرهها و عسل سرو میشود، مصرف بیش از حد آن برای افراد گرم مزاج میتواند با تبعاتی همراه باشد.به علاوه از قدیم برای رفع سوزش معده و ناراحتیهای دستگاه گوارش هم کاربرد داشته است و حتی به خاطر فیبر و روغنی بودن این کره برای تسهیل گوارش و دفع هم به کار میرود.از دیگر خواص کرهی کنجد به قاعدهآور بودن آن اشاره شده که در طب سنتی ایرانی برای تنظیم چرخههای قاعدگی طبق اصولی توصیه میشود.
در هند از این کره برای پاکسازی محیط دهان از آلودگیها و عفونتها هم بهره میبردند و چینیها برای رشد بهتر مو و جلوگیری از ریزش مو و پیری پوست آن را توصیه میکردند.
منبع :بهداشت نیوز