به گزارش سرویس وبگردی پاتوق من، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان پنبهای با سایت ما همراه باشید.
مواد لازم نان پنبهایآرد قنادی ۴۸۰ گرمشیر سرد ۳۰۰ گرممخمر خشک فوری ۱۰ گرمروغن مایع یا کره ۴۰ گرمشکر ۳۰ گرمنمک ⅓ قاشق چایخوری
طرز تهیه نان پنبهای
مرحله اولدر ابتدای کار آرد را ۳ مرتبه درون یک کاسه نسبتا گودی الک میکنیم، سپس مابقی مواد خشک که شامل نمک، شکر و مخمر میباشد را درون کاسه ریخته و با یکدیگر به خوبی مخلوط میکنیم.
مرحله دومدر ادامه شیر سرد را طی ۲ مرحله و به آرامی به کاسه حاوی مواد خشک اضافه کرده و به مدت ۱ الی ۲ دقیقه به خوبی مخلوط میکنیم، سپس روغن مایع را به کاسه اضافه کرده و به ورز دادن ادامه میدهیم تا خمیر صاف و یکدست شود.
مرحله سومدر ادامه خمیر را چانه گرفته و درون یک کاسه گود و چرب شده قرار میدهیم، سپس روی خمیر را نیز با فرچه آغشته به روغن کمی چرب کرده تا خشک نشود، سپس با سلفون یا پارچه تمیز روی کاسه را میپوشانیم. حالا اجازه میدهیم خمیر به مدت ۱ ساعت تا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه در دمای محیط نسبتا گرم استراحت کند تا حجم آن ۲ تا ۳ برابر شود.
مرحله چهارمدر این مرحله خمیر را ورز میدهیم تا پف و هوای اصافی آن گرفته شود، سپس به چانههای کوچک و یکسان تقسیم میکنیم. حالا قالب مورد نظرمان را برداشته و اطراف آنرا با اسپری روغن جداکننده کمی چرب میکنیم.
مرحله پنجمحالا چانههای خمیر را به آرامی درون قالب کنار هم قرار داده و روی قالب را با سلفون یا پارچه نخی تمیز میپوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت در دمای محیط استراحت میدهیم تا حجم خمیر ۲ الی ۳ برابر شود.
۱۵ دقیقه قبل از استراحت دوم خمیر، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن میکنیم تا کاملا گرم شود.
مرحله ششم
تخم مرغ را درون یک کاسه کوچک ریخته و با چنگال هم میزنیم تا بافت یک دست شود. روی خمیر حجیم شده را با تخم مرغ رومال میکنیم، سپس کمی کنجد به صورت پخش روی آن میپاشیم و قالب را طبقه وسط فر گذاشته تا نان به مدت ۲۵ دقیقه الی ۳۰ دقیقه درون فر بپزد.
پس از گذشت این زمان در صورت نیاز گریل را روشن کرده تا روی نان به مدت ۲ تا ۳ دقیقه گریل شده و طلایی و خوشرنگ شود. بعد از پخت نان، قالب را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم نان کمی خنک شود، سپس اطراف نان را با کمک چاقو از قالب جدا کرده و درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم. می توانید نان را به همراه نوتلا یا مربا سرو می کنیم.
منبع: نکته چی