خانه » آشپزی و تغذیه » آموزش آشپزی » آموزش طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی شیرازی برای شب یلدا

آموزش طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی شیرازی برای شب یلدا

تاریخ انتشار : 24 آبان 1396 - 9:52

آموزش طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی شیرازی برای شب یلدا

آش انار , طرز تهیه آش انار , دستور پخت آش انار

دستور آشپزی و طرز پخت آش انار خوشمزه و مجلسی شب چله

مواد لازم آش انار

آب :•: 3 لیوان

پیاز :•: 1 عدد

نخود :•: 1 پیمانه

لوبیا چیتی :•: 1 پیمانه

آب انار :•: 2 لیتر

برنج :•: نصف پیمانه

سبزی آش :•: 1 کیلوگرم

انار :•: 2 پیمانه

پیاز داغ :•: نصف پیمانه

سیر داغ :•: یک چهارم پیمانه

گوشت چرخ کرده :•: 250 گرم

کاری :•: 1 قاشق چای خوری

نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه :•: به مقدار لازم

سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج می باشد.

آش جو با کشک , طرز تهیه آش جو , دستور پخت و مواد لازم آش جو سنتی

درست کردن آش انار , آش انار شیرازی , آش انار یزدی , آش انار رزا منتظمی , ash anar , آش انار شب یلدا , Ha hkhv

دستور آشپزی و طرز پخت آش انار خوشمزه و مجلسی شب چله

طرز تهیه آش انار

برای تهیه آش انار ابتدا نخود و لوبیا را تا یک شبانه روز در کاسه ای بریزید و روی آن آب بریزید تا خیس بخورد و چندین بار آب کاسه را عوض کنید تا نفخ آنها از بین برود.

و سپس حبوبات را در قابلمه ای بریزید و روی آن آب بگیرید و قابلمه را روی اجاق روشن قرار دهید تا حبوبات کاملا مغز پخت شوند.

در قابلمه ای دیگر پیاز و سیر داغی را که از قبل آماده کرده اید را بریزید و آب انار و آب و نمک و فلفل سیاه و قرمز را نیز بیفزایید و قابلمه را روی شعله با حرارت زیاد بگذارید تا مواد بجوش بیایند.

سبزی آشی را با دقت پاک کنید و بشورید و در آبکش بگذارید تا آب اضافیش خارج شود یا پارچه ای تمیز که آب را بخودش بگیرد روی پیشخوان پهن کنید و سبزی ها را روی آن بریزید

تا در زمان کمتری آب سبزیها برود و در خرد کن آنها را خرد کنید. یا راحت تر اینکه سبزی آشی آماده از مکان های معتبر خریداری کنید.

سپس نخود و لوبیا پخته شده آش انار را با سبزی خرد شده و برنج را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تامل کنید تا سبزی ها خوب پخته ونرم شوند و بعد انار را اضافه کنید تا آش جابیفتد.

پیاز را پوست بگیرید و با گوشت چرخ کرده ورز دهید و نمک ،فلفل،کاری،زردچوبه نیز به روی گوشت بپاشید و حسابی ورز دهیدو بشکل دایره ای یا کوفته قلقلی در بیاورید گوشتها را و در کمی آرد بغلتانید و در تابه ای روغن بریزید و کوفته قلقلی ها را در روغن بریزید و تفت دهید

اگر دوست دارید برای تزیین استفاده کنید بهتر است سرخ کنید و در آش انار بریزید و پس از 10 دقیقه بعد در ظرف مورد نظرتان آش را بریزید و با دانه های انار یا کوفته قلقلی ها تزیین کنید و نوش جان کنید.

آش انار را می توانید مثل آش رشته یا آش جو علاوه بر تزیین با دانه های انار و گوشت های قلقلی با پیاز داغ نیز تزیین نمایید. این آش بیشتر در زمستان پخته می شود.

برخی افراد این آش را برای شب یلدا تهیه می کنند. به دلیل اینکه انار فقط در فصل سرد سال وجود دارد این آش هم مخصوص این فصول است.

آش رشته , طرز تهیه آش رشته , دستور پخت آش رشته

آموزش طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی شیرازی برای شب یلدا

الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم